KIJEV

Arestovič podnio ostavku nakon izjave o raketiranju stambene zgrade u Dnipru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič podnio je ostavku u utorak zbog svoje izjave da je ukrajinska protuzračna obrana srušila ruski projektil koji je pao na stambenu zgradu u Dnipru i usmrtio, prema dosad dostupnim podacima, 41 osobu.

Arestovič je ostavku objavio na Facebooku i ispričao se javno te povukao komentar objavljen na Telegramu.

Ukrajinske zračne snage rekle su da je stambeni kompleks u Dnipru pogođen ruskom raketom KH-22 te da Kijev u svom arsenalu nema oružje sposobno srušiti takvu vrstu projektila.

"Iskreno se ispričavam žrtvama i rodbini, stanovnicima Dnipra i svakome tko je duboko pogođen mojim prerano iznesenim pogrešnim tumačenjem ruskog raketiranja stambene zgrade", napisao je Arestovič.

Prema najnovijim podacima najmanje 41 osoba poginula je subotu, a za 30 se još traga pod ruševinama stambene zgrade u Dnipru nakon napada u kojem je ranjeno 75 ljudi uključujući 14 djece.

Kremlj je kao i obično zanijekao da je odgovoran za jedan od najgorih napada na civile od početka rata koji su osudili Ujedinjeni narodi i Europska unija okvalificiravši ga kao "ratni zločin".  

Kremlj je ustvrdio da on ne gađa civile niti civilnu infrastrukturu te je krivnju prebacio na ukrajinsku stranu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je riječ o "tragediji" koja bi mogla biti rezultat pucnjave ukrajinske protuzračne obrane. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini