KIJEV

Duhovni poglavar Anglikanske crkve u posjetu Ukrajini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Canterburyjski nadbiskup, duhovni poglavar Anglikanske crkve, stigao je u srijedu u trodnevni posjet Kijevu kako bi izrazio "solidarnost" s Ukrajincima sučeljenim s ruskom invazijom koju je nazvao "nezakonitom, nepravednom i brutalnom".

"Ukrajinski narod pokazuje iznimnu hrabrost pred nezakonitom, nepravednom i brutalnom ruskom invazijom", rekao je nadbiskup Justin Welby nakon dolaska u ukrajinski glavni grad.

"Ovim posjetom želimo pokazati solidarnost s njima dok se bore s veoma teškom zimom", dodao je u priopćenju koje su objavile njegove službe.

Kako piše britanski list The Times, ovo je prvi posjet jednog poglavara Anglikanske crkve području aktivnog sukoba u Europi od Drugog svjetskog rata.

Tijekom posjeta koji se događa na početku došašća, razdoblja što prethodi Božiću, nadbiskup će se sastati s predstavnicima ukrajinskih vjerskih zajednica "kako bi čuo što njihova zemlja proživljava i shvatio kako im Anglikanska crkva može i ubuduće pomagati", navodi se u priopćenju.

Sastat će se i s ukrajinskim izbjeglicama i raseljenicima, dodaje se.

Prije dolaska u Kijev, canterburyjski nadbiskup se zaustavio u Varšavi, u Poljskoj, gdje se sastao s ukrajinskim izbjeglicama.

"Veoma me je ganuo jučerašnji susret s ukrajinskim izbjeglicama u Varšavi i njihova priča", rekao je, pozivajući "kršćane Anglikanske crkve i cijelog svijeta da i dalje mole za ukrajinski narod u ovo vrijeme došašća, kao i za sve ljude u svijetu koji trpe zbog sukoba".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum