STOLNOTENISAČICE HRVATSKE I NIZOZEMSKE SUTRA U PULI IGRAJU KVALIFIKACIJE ZA EP

Za stolovima tri igračice iz svjetskog TOP-a 100


Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija sutra će, s početkom u 18 sati, u maloj dvorani Doma sportova "Mate Parlov" odigrati prvi kvalifikacijski meč za plasman na ekipno prvenstvo Europe u francuskom Nantesu od 3. do 8. rujna iduće godine. Sutrašnji protivnik hrvatskim stolnotenisačicama je reprezentacija Nizozemske koja je u prvom kolu pobijedila Italiju 3:2. Iz svake od šest skupina dvije prvoplasirane reprezentacije plasirat će se na EP.

Hrvatska reprezentacija, predvođena izbornicom Tian Yuan, igrat će u sastavu Mateja Jeger, Dorina Srebrnjak, Ivana Malobabić i Ida Jazbec. Nizozemke predvodi Kineskinja Li Jie, 18. igračica svijeta, inače prvotimka hrvatskih prvakinja Dr. Časla, zatim Britt Eerland, Kim Vermaas i Rianne Van Duin.

Veliki izazov

- Bit će to sigurno izvrstan meč, budući da ćemo za stolovima vidjeti tri igračice iz svjetskog TOP-a 100. Uz Lie Jie (18.), to je Britt Eeerland, trenutno 70. igračica svijeta, te naša Mateja Jeger, trenutno 91. - naglasio je Alen Ivančin iz Stolniteniskog kluba Pula koji je domaćin i, uz Hrvatski stolnoteniski savez, organizator dvoboja.

Nakon reprezentativnog dvoboja muških reprezentacija Hrvatske i Austrije prije više od desetak godina te gostovanja ženskih reprezentacija Hrvatske i Ukrajine 2016, vrhunski stolni tenis danas ponovno "gostuje" u Puli.

- Ovaj meč bit će velik izazov za našu reprezentaciju. U startu treba računati da će Li Jie dobiti obje pojedinačne partije, tako da će već nakon prve partije biti jasno u kojem smjeru ide meč - ustvrdio je Ivančin.

Pravi ambijent

Budući da dvorana stolnoteniskog kluba Pula u sklopu Doma sportova "Mate Parlov" zadovoljava sve uvjete za međunarodne mečeve, igrat će se u toj maloj dvorani.

- Možemo reći da imamo najbolju specijaliziranu dvoranu u Hrvatskoj i očekujemo da će danas biti puna. I ovaj meč jedan je od načina da promoviramo stolni tenis te dodatno motiviramo naše vrlo perspektivne igrače i igračice u mlađim dobnim skupinama. Očekujemo da podršku našoj reprezentaciji daju i ljubitelji pingića u gradu i županiji i da će ambijent biti pravi - zaključio je Darko Šplajt iz pulskog kluba.

Hrvatska zatvara s Italijom

Kvalifikacijski ciklus u ovoj skupini koji su otvorile Nizozemska i Italija završit će početkom prosinca. Nakon sutrašnjeg dvoboja s Nizozemkama, hrvatska reprezentacija će 22. svibnja gostovati u Italiji, a uzvrat s Nizozemkama odigrat će 20. studenog. Zadnji kvalifikacijski meč, protiv Talijanki, odigrat će na domaćem parketu 4. prosinca. (Marina VUKŠIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater