VESLANJE

Veliki uspjeh pulskog reprezentativca na U-23 Europskom prvenstvu: FABIO IPSA OSVOJIO EUROPSKO SREBRO

| Autor: Roberto CAR
EUROPSKI VICEPRVACI - Fabio Ipsa, Ivan Ante Grgić, te Patrik i Anton Lončarić

Do novog uspjeha, ostvarenog u prvoj godini nastupanja u konkurenciji seniora B (U-23), Ipsa je stigao veslajući u četvercu bez kormilara u kojem su uz njega bili Ivan Ante Grgić, te braća Patrik i Anton Lončarić. Oni su do europskog srebra stigli u grčkoj Ioannini

Fabio Ipsa, veslač pulske Istre, postao je viceprvak Europe u konkurenciji do 23 godine! Novi je to veličanstveni uspjeh mladog pulskog reprezentativca, koji se prije dvije godine okitio naslovom europskog juniorskog prvaka.

Do novog uspjeha, ostvarenog u prvoj godini nastupanja u konkurenciji seniora B (U-23), Ipsa je stigao veslajući u četvercu bez kormilara u kojem su uz njega bili Ivan Ante Grgić, te braća Patrik i Anton Lončarić, a koji je europsko srebro osvojio u grčkoj Ioannini.

Zanimljivo, ovaj je četverac tako sastavljen od dvojice bivših svjetskih juniorskih prvaka (braća Lončarić) i dvojice bivših europskih juniorskih prvaka (Ipsa i Grgić).

Hrvatski četverac bez kormilara u Grčkoj je veslao dvije utrke i u obje je bio drugi iza europskih prvaka Rumunja. U skupini 2 hrvatski veslači bili su drugi (6:08.09) iza Rumunjske (6:04.89) i time su direktno izborili nastup u A finalu. U njemu su ponovno nadvisili sve konkurente osim sjajnih Rumunja i na koncu se okitili europskim srebrom. S obzirom na to da je Grgić 99. godište, a Ipsa i braća Lončarić su rođeni 2000. godine, ovaj je uspjeh tim veći. Naime, Rumunjska je postava bila dvije godine starija, što u ovoj konkurenciji jako puno znači.

Bio je ovo drugi ovogodišnji nastup ove posade na velikim natjecanjima. Prethodno su nastupili na U-23 Svjetskom prvenstvu održanom tijekom srpnja u američkom Bradentonu i osvojili deseto mjesto, odnosno bili četvrti u B finalu.

Rezultati A finala četveraca bez kormilara na EP-u: 1. Rumunjska 5:58.79, 2. Hrvatska (Ipsa, Grgić, P. Lončarić, A. Lončarić) 6:05.93, 3. Švicarska 6:06.96, 4. Švedska 6:09.29, 5. Njemačka 6:12.78, 6. Litva 6:14.17.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum