ODBOJKA NA PIJESKU

U Zagrebu održan završni turnir ekipnog prvenstva Hrvatske: ŽALU IZ BANJOLA TREĆE MJESTO

| Autor: Ivica CEROVAC

Presudio je susret s direktnim konkurentom Čakovcem, kojeg su "žalovke" (Erika Drviš, Dunja Milin, Jana Milin, Petra Božeglav, Ivana Sokolov i Ana Šverko) riješile u svoju korist i tako izborile najnižu stepenicu pobjedničkog postolja

 

Na terenima zagrebačkog Jaruna odigran je drugi, završni turnir ekipnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. U konkurenciji odbojkašica nastupilo je sedam ekipa među kojima je bio i Žal iz Banjola, čije su boje ovom prilikom branile Erika Drviš, Dunja Milin, Jana Milin, Petra Božeglav, Ivana Sokolov i Ana Šverko.

 Drugog dana stopostotni učinak

"Žalovke" su bile svjesne da se nakon lošeg nastupa na prvom turniru, odigranom također na Jarunu u lipnju i okončanog na četvrtoj poziciji, teško mogu nadati obrani lani osvojenog drugog mjesta. Međutim, treće je bilo dohvatljivo i "žalovke" su ga se uspjele domoći.

Prvi natjecateljski dan nije se činilo da će im to poći za rukom, jer su uz dva poraza od Sigeta i Žnjana, vodećih ekipa nakon prvog turnira, kiksale u susretu s Opatijom te umjesto očekivana dva, upisale samo bod. No, i njihove glavne konkurentice, odbojkašice Čakovca, koje su oko bove okrenule s korakom prednosti, također su "kašljucale" u subotu i stoga je borba za broncu nastavljena drugog dana. Njega su "žalovke" okončale sa stopostotnim učinkom, s tri pobjede u isto toliko nastupa, od kojih je najveću težinu imala ona nad direktnim konkurentom.

Svjesne da će međusobni dvoboj odlučiti o tome koja će se ekipa okititi brončanim odličjima, odbojkašice Žala u njega su ušle riješene da pokažu kako su bolje od Čakovca i u tome su i uspjele. Tijekom cijelog susreta nisu napravile nijedan krivi korak te s dvije "čiste" pobjede od 2:0, ne dopustivši pritom protivnicama da im u niti jednom setu osvoje više od 15 poena, prestigle Čakovčanke za jedan bod i izborile najnižu stepenicu pobjedničkog postolja.

 Uvjerljive u direktnom dvoboju

Naslov prvaka obranile su odbojkašice zagrebačkog Sigeta, kojima je nakon prvog turnira Žnjan disao za vratom s bodom zaostatka, ali nakon poraza u međusobnom susretu, Splićanke su potonule i prvenstvo okončale s pet koraka zaostatka za prvakinjama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter