JEDRENJE

U Medulinu okončano Ekipno PH klase optimist: ULJANIKOVCI OBRANILI NASLOV, VEGA UZELA BRONCU

| Autor: Roberto CAR
Zaključen produženi vikend u medulinskom akvatoriju (Snimio: Milivoj Mijošek)

Zaključen produženi vikend u medulinskom akvatoriju (Snimio: Milivoj Mijošek)


Jedriličari i jedriličarke pulskog Uljanika obranili su naslov ekipnog prvaka Hrvatske u klasi optimist. Izabranici trenera Darija Klibe bili su najbolji u konkurenciji deset hrvatski ekipa na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u medulinskom akvatoriju. A da bi uspjeh pulskog jedrenja bio još veći, pobrinuli su se natjecatelji Vege koji su osvojili broncu.

Nakon četiri dana jedrenja u borbi za medalje u pojedinačnoj konkurenciji, ispred Autokampa Medulin uslijedila je borba za ekipni naslov u kojoj su uz deset hrvatskih nastupile i dvije ekipe iz Ukrajine. Upravo je Ukrajina 1 bila najuspješnija, ispred Uljanika 1, splitskog Labuda i Vege. Tako su ova tri kluba podijelila medalje na prvenstvu Hrvatske kojeg su vrlo uspješno, usprkos zahtjevnim uvjetima, organizirali Clivo SC i JK Uljanik.

Nakon kvalifikacija po 10 su pobjeda imali Ukrajina 1 i Uljanik 1, Vega je imala 9 pobjeda, a Labud i Split po 8, a Uljanik 2 5 pobjeda. Tako su u polufinalu "uljanikovci" svladali Split, a Labud je bio uspješniji od Vege. Potom je Uljanik 1 u finalu svladao Labud, dok je Vega bila uspješnija od Splita.

Uljanik 1 zlatnu medalju je osvojio u sastavu Jakov Močinić, Edi Jurman, Ema Grabar, Marko Puljiz i Matteo Matković, dok su za Vegu broncu osvojili Tristan Tol, Vito Fili, Karla Blašković, Lucia Belušić i Ivano Rovis.

Rezultati ekipnog PH za optimiste, polufinale: Vega - Labud 0:2, Uljanik 1 - Split 2:1. Za 3. mjesto: Vega - Split 2:0. Finale: Uljanik 1 - Labud 2:0. Konačni poredak: 1. Uljanik 1, 2. Labud, 3. Vega, 4. Split, 5. Uljanik 2, 7. Opatija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater