JEDRENJE

Prvenstvo Hrvatske za optimiste u znaku pulskih natjecatelja TRISTAN TOL I MIJA MOČINIĆ DRŽAVNI PRVACI

| Autor: R. CAR

Tristan Tol iz Vege je prvak Hrvatske u muškoj, a Mija Močinić iz Uljanika u ženskoj konkurenciji! Pojedinačno prvenstvo Hrvatske klase optimist proteklo je u znaku pulskih jedriličara, Uljanika i Vege. Dva naslova, u ukupnoj, odnosno muškoj i ženskoj konkurenciji stigla su u Pulu. Kompletno postolje u ženskoj konkurenciji je pulsko, a pulski su jedriličari zauzeli čak šest od prvih 11 mjesta u ukupnom poretku.

Epilog je to pojedinačnog dijela natjecanja na državnom prvenstvu u ovoj najmanjoj klasi održanom u kaštelanskom zaljevu, u organizaciji JK Marina Kaštela. Sad je startalo ekipno prvenstvo u kojem bi ponovno glavnu ulogu trebali imati pulski natjecatelji.

Tristan Tol je superiorno stigao do naslova nakon devet plovova. Uz jedan odbačen rezultat sakupio je 22 negativna boda i slavio ispred Josipa Tafre (Labud) s 32 boda i Bepa Duplančića (Zenta) s 37 bodova. Edi Jurman iz Uljanika bio je četvrti s 48 bodova, a njegov klupski kolega Jakov Močinić šesti s 56 bodova.

U ženskoj konkurenciji tri pulske jedriličarke na postolju. Najbolja je bila Mija Močinić s 65 bodova, druga je bila Katja Rabak iz Vege s 92 boda, a treća Noa Gorički iz Uljanika sa 104 boda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum