KARLOVAC

U Karlovcu svečano otvoren licenciran nogometni travnjak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U Karlovcu je u petak u čast 441. rođendana grada na stadionu "Branko Čavlović Čavlek" upriličena svečanost otvorenja novog nogometnog travnjaka s najmodernijom drenažom i navodnjavanjem, licenciranog za međunarodna natjecanja.

Predsjednik NK Karlovac 1919 Josip Ribar rekao je da su ostvarene obje ambicije kluba od prije dvije godine - da uđu u treću Hrvatsku nogometnu ligu i da se obnovi travnjak, a sada im je ambicija da uđu u Drugu ligu.

„Uvjete za to klub sada ima, financijski stojimo ni loše ni dobro, ali nemamo dugove, te ćemo svi raditi skromno i ponizno i ubrzo ostvariti ulazak u drugu hrvatsku nogometnu ligu”, rekao je Ribar.

Viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj stadion dignut na višu razinu, da je u tzv. europskim standardima, te da sada i nogometna reprezentacija može ovdje nastupati.

"Karlovac je u svojoj stogodišnjoj nogometnoj povijesti Hrvatskoj dao niz reprezentativnih igrača, trenera, sudaca i sportskih djelatnika. Sada je klub ušao u viši rang natjecanja, na čemu im čestitam, a za nogomet koji čini 55 posto svih sportova u Hrvatskoj, HNS će se za razvoj nogometa angažirati kod svih onih  koji odlučuju o raspodjelu sredstava u Hrvatskoj, uključujući i državno čelništvo”, dodao je.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić rekao je da Karlovac ovakav stadion s atletskom stazom zaslužuje, da je realiziran uz 4.1 milijun kuna dobivenih od Ureda za sport Vlade RH i HNS-a, te uz dva milijuna kuna iz gradskog proračuna.

„Projekt i travnjaka i atletske staze usklađen je s normama dva krovna saveza HNS-a i Hrvatskog atletskog saveza, te imaju licencu za natjecanja europske razine”, rekao je Mandić.

Stadion su pucanjem jedanaesteraca otvorili najstariji živući karlovački nogometaš Stjepan Ciković, koji je u dobi od 89 godina na svečanost došao biciklom, najmlađeg Dariana Šemovića, koji je zabio izuzetno atraktivan gol pod vratnicu i izazvao ovacije, te gradonačelnika Damira Mandića.

Uslijedila je revijalna utakmica izabranika Nogometnog saveza Karlovačke županije i kluba domaćina NK Karlovac 1919.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini