JEDRENJE

Trodnevna regata Sveti Nikola u organizaciji Vege uspješno privedena kraju USPJEH PULSKIH JEDRILIČARA KAO ŠLAG NA TORTU

| Autor: Nina Hinić
Snimio: Hrvoje DAMJANOVIĆ

Snimio: Hrvoje DAMJANOVIĆ


U nedjelju je završila najveća jedriličarska regata na ovom području Sveti Nikola. Po svojoj kvaliteti i dobroj organizaciji prepoznata je kao jedna od najjačih i najposjećenijih za juniorske, kadetske i olimpijske klase u ovom dijelu Europe.

Jurman treći optimist

Nakon vrlo jakog vjetra koji je u petak dostizao do 30 čvorova, u subotu su jedriličari isplovili po laganom vjetru, (4-5 čvorova). Zbog nestabilnog smjera i jakog kurenta, laseri su dva put prekidali započeto jedrenje i na kraju dovršili samo jedan plov, dok su Optimisti ponavljali start pet puta, nakon čega je regatni odbor klase Optimist odlučio poslati jedriličare na obalu, i nadati se boljim uvjetima za nedjelju. I bili su u pravu, dočekali su ih fenomenalni uvjeti za jedrenje, jugozapadni/zapadni pa sjeverozapadni vjetar od 15-20 čvorova. Na oba regatna polja na kojima je radilo 50-ak sudaca i članova regatnog odbora pod vodstvom Teda Weidlicha i Refka Ganića odrađen je majstorski posao. Bez i najmanje greške u zimskim uvjetima odjedrena su tri jedrenja za sve klase i regata je uspješno privedena kraju.

U najbrojnijoj klasi Optimist hrvatski su predstavnici nakon dugo godina osvojili čak tri od prvih pet mjesta. Uz Splićane Josipa Tafru i Bepa Duplančića na 1. i 5. mjestu, najbolji istarski natjecatelj bio je Edi Jurman (Uljanik, Pula) na 3. mjestu. Njegovi klupski kolege Marko Puljiz i Ema Grabar završili su na 17., odnosno 28. mjestu (8. djevojčica). Rezultati ostalih istarskih natjecatelja: 38. Luka Pahljina (Uljanik), 47. Ivano Rovis (Vega), 74. Karla Blašković (Vega) - ujedno 27. djevojčica, 84. Una Krivić (Uljanik) - 6. djevojčica do 12 godina, 106. Laura Batelić (Kvarner, Rabac) - 8. djevojčica do 12 godina, 123. Maksim Pogorilic (Vega), 135. David Nicoletti (Horizont, Poreč), 145. Ian Kosanović, 146. Tonka Kostelić (oboje Vega), 147. Franco Enrico Suarezd Radin (Horizont), 159. Paolo Ladavac (Maestral, Rovinj), 160. Matteo Matković (Uljanik).

Rakovac druga jedriličarka

U klasi ILCA 4 na podiju su bili Tedi Leonardelli i Lea Rakovac iz Vege, Tedi kao pobjednik, a Lea kao treća u ukupnom poretku i druga djevojka.

- Zahvalan sam i sretan što sam pobijedio na ovoj regati koja ima posebno mjesto u mom srcu. Jedrio sam na svom teritoriju i u svom klubu, pa me sve to guralo naprijed da ne odustajem i dam sve od sebe. Mislim da sam prvi iz kluba koji je pobijedio u klasi ILCA 4, uzbuđeno je rekao Tedi Leonardelli.

Na istom tragu bio je i trener Vege.

- Zadovoljan sam rezultatom, iako je u samom jedrenju bilo grešaka. Za nekoliko tjedana očekuje nas posljednja ovogodišnja regata, tradicionalni Europa Cup na Hvaru, do kojeg imamo još nekoliko treninga, rekao je trener Vege Antonio Poretti.

Grigor Pettener, Puljanin koji jedri za lošinjski Jugo završio je na 12. mjestu, Manola Miletić (Kvarnera) i Katja Rabak (Vega) ukupno su osvojile 14. i 15. mjesto, odnosno 6. i 7. među djevojkama. Rezultati ostalih jedriličara: 16. Vedran Čelić, 19. Vito Fili (oboje Vega), 23. Aurora Palko, 24. Luka Lorencin (oboje Uljanik), 36. Tristan Tol (Vega), 41. Vito Bozovic (Horizont), 42. Andrea Batelić (Kvarner), 50. Iskra Ivančić (Horizont).

U olimpijskoj klasi za žene ILCA 6, najbolja istarska predstavnica bila je Iva Rokvić (Uljanik) na 19. mjestu (5. djevojka). Roko Schmidt (Vega) osvojio je 23. mjesto, 31. je bio Jure Cvek (Uljanik), 32. Simon Starić (Horizont), 34. Paola Čelić i 36. Ana Vitasović (obje Vega).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater