ČETVRTA NL

TRI ISTARSKA PREDSTAVNIKA U SUBOTU NASTAVLJAJU PRVENSTVO: Buje love naslov, Fažanci Ligu za prvaka, kojoj se nadaju i Medulinci

| Autor: Boris VIDULIN
Buježi i Medulinci u subotu otvaraju proljetnu sezonu (Danilo MEMEDOVIĆ)

Buježi i Medulinci u subotu otvaraju proljetnu sezonu (Danilo MEMEDOVIĆ)


Tri istarska predstavnika raspoređeni su na način da se Buje bore za naslov prvaka, fažanska Mladost je točno na sredini ljestvice, dok su Medulinci u donjem djelu, no ne bi trebali strahovati za ostanak 

Samo tri predstavnika Istarska županija ima u Četvrtoj nogometnoj ligi Nogometnog središta Rijeka i raspoređeni su na način da se Buje bore za naslov prvaka, fažanska Mladost je točno na sredini ljestvice, dok su Medulinci u donjem djelu, no ne bi trebali strahovati za ostanak. Kako ligu napušta samo onaj posljednji, kojem trenutno bježe 11 bodova, za vjerovati je da neće doći u situaciju da razmišljaju na taj način. 

- Čvrsto vjerujem da do toga neće doći i u tom smislu nismo ni malo zabrinuti. Bolje da razmišljamo s pozitivne strane i kažemo da smo od Lige za prvaka, od šestog mjesta, odnosno od Mladosti udaljeni samo četiri boda i da se imamo pravo nadati upravo tome. Kroz ovih osam kola, ukupno 24 boda, sigurno vidimo priliku da se uključimo u tu borbu, rekao je Saša Kolić, strateg momčadi s Mutile.

Momčad je iskusnija za igranje jesenskog djela u četvrtom rangu pa se očekuju i poboljšanja u igri.

- Sigurno da imamo mjesta za napredak i da iskustvo ima utjecaj u tome. Upoznali smo protivnike, terene, drugačije suđenje i naravno da očekujem bolji rezultat. Istina, izgubili smo dva iskusna igrača, Pejčića i Babića, ali imao nove igraće poput braće Agaj koji su igrali viši rang, Pačić je bio naš od prije, pa vratar Posavec i Milak, koji su u okolici Varaždina igrali Četvrtu ligu, tako da ne mogu reći da smo slabiji. Pripreme su odrađene na zavidnoj razini, još smo uvijek procesu uigravanja, ali sve će brzo doći na svoje, kaže Kolić, koji "žali" jedino što u kadar nije sletio još jedan iskusni igrač, poput njegove želje Dalena Peršića.

U Bujama bi Medulinci u subotu trebali biti kompletni.

- Imamo neke sitne probleme no očekujem da u Bujama budemo u kompletnom sastavu. Oni jesu izraziti favoriti, a na nama je da se neopterećeni pokažemo u najboljem svijetlu i da nam to bude dovoljno za pozitivan rezultat, prognozirao Kolić.

A upravo Buje ove sezone imaju poraznu statistiku na domaćem trenu i to je ono sto daje nadu Medulin 1921 da proljeće može otvoriti pozitivnim rezultatom.

- Toplo se nadam da će u nastavku prvenstva biti drugačije, da su moji dečki uvidjeli gdje su griješili i na koji način smo gubili domaće bodove te da će veću prvoj utakmici   promijeniti navike, u startu je trener Buja Dalibor Višković odbacio mogućnost u negativni rezultat na domaćem terenu. - Nema nas puno, ali imam grupu igrača koja daje sve od sebe i koja je odgovorna tako da su pripreme odrađene jako dobro. Igrački kadar je siromašniji za Sašu Kapulara i Zvonimira Jerkana, a iako sam se nadao da bi se Ivan Antonio Vidonis mogao oporaviti i zaigrati ovog proljeća to se nije dogodilo, pa ćemo biti i bez njega.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter