PRVI TJEDAN PRIPREMA

TRENER ISTRE 1961 IVAN PRELEC: "Blagojević i Rafa Paez su za nas VELIKI DOBITAK"

| Autor: Roberto CAR
Na istoj valnoj duljini - Ivan Prelec i Slavko Blagojević (Danilo MEMEDOVIĆ)

Na istoj valnoj duljini - Ivan Prelec i Slavko Blagojević (Danilo MEMEDOVIĆ)


Prvi tjedan priprema ostao je iza igrača u zeleno-žutim dresovima. Nikad kraće zimske pripreme provode se ubrzanim ritmom i nakon subotnjeg trokut turnira, tijekom kojega su tri momčadi Istre 1961 igrale međusobno po 25 minuta, stručni stožer dao je igračima kraću stanku. Idealan je to trenutak za sumiranje dosad ostvarenog, za smanjenje prevelikog igračkog kadra koji trenutno broji više od 30 igrača, kao i za iznošenje dojmova o novim licima u pulskoj svlačionici te planova za nastavak priprema. Trener Istre 1961 Ivan Prelec bio je vidljivo zadovoljan viđenim u subotu u Medulinu.

- Dobro smo radili od početka ovih priprema. Ovo nam je u subotu bio već osmi dan priprema, a u tih smo osam dana, s ovim utakmicama, odradili 12 aktivnosti bez slobodnog dana. Na utakmicama je bio vidljiv umor kod svih igrača, ali zaista dobro rade, dobro treniraju i s te strane moramo biti zadovoljni. Prvog smo se tjedna priprema dominantno bavili fazom obrane i to je bilo vidljivo na ovim utakmicama i u tom je dijelu bilo korektnih stvari.

Doista, sva tri sastava imala su strogo precizne upute na koji način da odigraju svaku utakmicu. Bilo je vidljivo da, usprkos nagomilanom umoru, postoji jasna vizija igre u obrani, bilo da se radilo o visokom presingu na suparničkoj polovici, ili niskom bloku. Ipak, u nastavku priprema očekuje se da se prvenstveno smanji doista prevelik broj igrača na treninzima.

- Odsad ćemo kristalizirati roster i fokusirati se na ono što je bitno, s obzirom na to da nam je prvenstvo blizu.

Među igračima koji naporno treniraju za nastavak prvoligaške sezone je i nekoliko novih lica, poput Blagojevića i Duke, ali i oporavljenih igrača poput Rafe Paeza i Sanea. Bilo je zato vrlo zanimljivo gledati kako su se snašli tijekom trening utakmica, odnosno kako ih je momčad prihvatila.

- Arona Sane se vraća nakon ozljede koja je bila zaista nezgodna i njemu će trebati još vremena da se u potpunosti vrati i polovi sve konce. No, generalno, po njegovom sam pristupu i zalaganju izuzetno zadovoljan. Rafa Paez je u vrlo sličnoj poziciji, jer dugo vremena nije igrao utakmicu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum