ISTRA 1961

TRENER GARCIA OSTAO BEZ VEZE: Zeleno-žuti desetkovani, danas dočekuju Šibenik

Od četvorice igrača koje smo u dosadašnjem tijeku sezone koristili u veznoj liniji, na raspolaganju je jedino Mlinar. Nema ozljeđenog Blagojevića, "kartoniranog" Perere i Mahmouda koji se još nije vratio s reprezentativne akcije, ali zato su tu neki drugi koji su imali manju minutažu, no cijelo su vrijeme vrijedno trenirali, čekali svoju priliku i spremni su uskočiti, rekao je Gonzalo Garcia

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Uvod u svaku utakmicu koju je Istra 1961 ove sezone odigrala nakon reprezentativne stanke, donio je "prebrojavanje mrtvih". Trebalo je utvrditi koji su igrači tijekom pauze uspjeli zaliječiti tegobe što su ih mučile te da li su se oni koji su bili aktivni vratili na vrijeme, jesu li zdravi i konkuriraju li za prvu utakmicu. Kad bi se na kraju podvukla crta, podugačak bi bio spisak onih na koje se neće moći računati, a ništa se na tom planu nije promijenilo pred današnju utakmicu sa Šibenikom, koja će se igrati na "Drosini" s početkom u 17.05 sati.

Lisica premoren

- Ivančić, Matić, Blagojević, Burton i Navarro su i dalje van stroja, a od igrača koji su ozljeđeni dočekali stanku, treninzima se priključio Caseres, nabrojao je Gonzalo Garcia, trener Istre 1961. - Zbog kartona danas neće igrati Perera, a kako stvari stoje neće biti niti Mahmouda, koji se još nije vratio s reprezentativne akcije. Bande nam se priključio i konkurirat će za utakmicu, kao i mladi hrvatski reprezentativci. Beljo nije puno igrao, put u Austriju nije ga umorio i vratio se u odličnom stanju, dok je Perković odigrao tri utakmice, ali u jednoj je na terenu bio tek desetak minuta i s te strane ne bi trebalo biti previše problema. Na tom je planu u najtežoj poziciji Lisica, koji se nakon Osijeka, gdje je praktički odigrao cijelu prvenstvenu utakmicu, bez odmora priključio reprezentaciji u kojoj je također bio standardan. U deset dana je na terenu proveo 330 minuta, što je definitivno previše za mladog igrača i sigurno se potrošio. Lisica je jak, ali ne smijemo zaboraviti da on ima samo 18 godina i s njim definitivno trebamo biti oprezni. Svoj trojici smo po povratku u Pulu ponudili slobodan dan, ali oni su to odbili, odradili trening i tako povukli lijep potez kojim su potvrdili svoj mentalitet. Premda umorni, pokazali su da su s glavom unutra, a glava često zna biti najvažnija.

Koga će od njih gurnuti u vatru od prve minute, a koga zadržati pokraj sebe na klupi, Garcia nam nije htio otkriti, no definitivno mu neće biti lako odabrati 11 igrača s kojima će krenuti u današnju utakmicu, u kojoj će mu najveći problem predstavljati vezni red.

- Od četvorice igrača koje smo u dosadašnjem tijeku sezone koristili na tim pozicijama, na raspolaganju je jedino Mlinar. Nema Blagojevića, Perere i Mahmouda, ali zato su tu neki drugi koji su imali manju minutažu, no cijelo su vrijeme vrijedno trenirali, čekali svoju priliku i spremni su uskočiti. Usvojili su ideje i zahtjeve te točno znaju što se traži od koje pozicije i što im je raditi na terenu, a najvažnije je da budu fokusirani i ne gube glavu, istaknuo je Garcia. - Caseres i Desio mogu nadoknaditi izostanke, a imamo još neke igrače koji mogu djelovati u tim prostorima poput Miškovića i Serderova. Tu su i Bande i Iličić koji tu također mogu uskočiti uz neke preinake, a jedna od mogućnosti o kojoj razmišljamo je i pomicanje Galilee iz zadnje linije u vezu, ali on je ovaj tjedan bio nešto bolestan i tek trebamo vidjeti hoće li uopće biti spreman zaigrati. Vidjet ćemo tko je u najboljem stanju i na osnovu toga odabrati, ali bez obzira koga odaberemo, najvažnije je da vjerujemo u igrače koje imamo, a za njih da na teren istrče sa samopouzdanjem.

Učenje na greškama

Samopouzdanje će danas definitivno biti važna stavka, jer ako ono izostane, mogao bi se ponoviti Šubićevac na kojem su "zeleno-žuti" potonuli nakon prvog primljenog pogotka i "narančasti" su u 15 minuta napravili 3:0 te riješili pitanje pobjednika.

- Dobro smo krenuli u tu utakmicu, ali Šibenik je specifična momčad koja se kvalitetno brani, pritišće i ima jako dobru tranziciju. Posjeduju nekolicinu igrača koji u svakom trenutku mogu kazniti protivnika, bez obzira protiv koga igraju. Znaju proći dva-tri suparnička igrača i teško ih je čuvati, jer u par sekundi mogu promijeniti zbivanja na terenu i napraviti razliku. Upravo se to nama dogodilo u Šibeniku te smo nedugo nakon prvog, primili i drugi i treći gol, a onda se bilo teško vratiti u utakmicu, prisjetio se Garcia. - Jakoliš je upisao asistenciju i dva pogotka te se potvrdio kao odličan igrač kojem se ne smije ostaviti niti malo prostora, Marin je pokazao veliki talent i tehničku potkovanost, a Delić koliko je opasan u napadu. Šibenik ima dobre igrače i ako u bilo kojem trenutku ne budemo fokusirani i imali stvari pod kontrolom, oni će to iskoristiti. Pokazali su to ove sezone u više utakmica, ne samo protiv nas koji se na Šubićevcu nismo dobro branili i primali smo golove nakon akcija u kojima smo bili brojčano nadmoćniji. Važno je da nam se takve stvari danas ne ponove, trebamo biti dobri na lopti i odgovoriti na pritisak njihovih brzih i agresivnih igrača

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of