NOGOMET

Talijanski Kup: NAPOLI SUVERENO DO ČETVRTFINALA

(EPA)

(EPA)


Nogometaši Napolija plasirali su se u četvrtfinale Talijanskog kupa 2-0 (1-0) pobjedom protiv Sassuola u četvrtfinalu.

Strijelci za Napoli bili su Milik (15) i Fabian Ruiz (74).

Hrvatski veznjak Marko Rog ostao je na klupi Napolija.

Napoli će u četvrtfinalu igrati protiv Milana koji je u subotu kao gost svladao Sampdoriju sa 2-0 nakon produžetka.

Ranije u nedjelju Inter je svladao Benevento sa 6-2 (3-0) uz tri asistencije Ivana Perišića. Inter je protiv nedoraslog drugoligaša pitanje prolaska riješio na samom startu utakmice, već u 7. minuti bilo je 2-0 golovima Icardija (3-11m) i Candreve (7), da bi potom na scenu stupio Perišić koji je odlično proigrao Dalberta (45+1) za 3-0, da bi u drugom poluvremenu dva puta sjajno proigrao Lautara (48, 66). Za Benevento su strijelci bili Insigne (58) i Bandinelli (74), dok je konačnih 6-2 svojim drugim golom postavio Candreva (90+5). Perišić je igrao do 67. minute, Marcelo Brozović je iz igre izašao u 83. minuti, dok je Šime Vrsaljko odigrao čitav susret za Inter koji će u četvrtfinalu igrati protiv Lazija koji je još u subotu izbacio trećeligaša Novaru sa 4-1.

U nedjelju je plasman u četvrtfinale izborila i Fiorentina 2-0 (0-0) gostujućom pobjedom protiv Torina. Oba gola za Fiorentinu postigao je Federico Chiesa (87, 90+2) u samoj završnici dvoboja. Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca ostao je na klupi Fiorentine koja će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Rome i trećeligaša Virtusa Entelle koji će se igrati u ponedjeljak.

U subotu se u četvrtfinale plasirao i Juventus koji je također kao gost sa 2-0 nadigrao Bolognu. Njegov suparnik bit će pobjednik susreta Cagliari - Atalanta koji je na programu u ponedjeljak. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter