BOĆANJE

SUTRA U PULI POČINJE POLUFINALNI TURNIR KUPA EUROPSKIH PRVAKA Finalisti osiguravaju final four KEP-a

Bitno je pobijediti u subotu jer to donosi odlazak na final four, dok je nedjeljna utakmica samo stvar prestiža, tako da ćemo dati sve od sebe u subotu ujutro kako bi pobjedom nad Maini Budvom ostvarili naš ovosezonski cilj, rekao je voditelj Pule Suad Zemunović

| Autor: Boris VIDULIN
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Više od mjesec dana nakon završnice boćarskog prvenstva Hrvatske na Visu, u Puli će se odigrati polufinalni turnir Kupa europskih prvaka skupina istok. U konkurenciji četiri ekipe, Pule kao lanjskog prvaka Hrvatske, Bistona kao aktualnog prvaka Hrvatske, Skale Sežana kao predstavnika Slovenije i Maini Budva kao pobjednika pretkola, najbolja dva izborit će plasman na "final four" KEP-a koji će se s dvije najbolje ekipe iz polufinalne skupine zapad odigrati u studenom.

Prvak ABC kupa

Osim što će turnir u Puli iznjedriti dva predstavnika naše regije koji će sudjelovati u završnici, pobjednik ovog turnira osvaja i titulu 1. klupskog prvaka ABC kupa. Naime, BiH, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Crna Gora udružili su se u "Adriatic Bocce Confederation" i u svrhu promocije boćanja osnovale svoj kup u kojem će se svake godine ekipe boriti za najbolji boćarski klub na ovim prostorima.

Voljom ždrijeba u subotu u 9 sati na boćalištu na Verudi prvi će istrčati Pula i Maine, dok će u 15.30 sati svoj susret odraditi Biston i Skala. Već subotnja pobjeda znači i sigurni odlazak na veliku završnicu, dok će nedjeljni susret koji započinje u 15 sati boljem donijeti pehar ABC kupa.

- Bitno je pobijediti u subotu jer to donosi odlazak na final four, dok je nedjeljna utakmica samo stvar prestiža, tako da ćemo dati sve od sebe u subotu ujutro kako bi ostvarili naš ovosezonski cilj, reći će voditelj BK Pule Suad Zemunović i priznati da o protivniku ne znaju baš ništa. - Imaju jednog "brzanca" iz Turske i on radi solidne rezultate, ne odlične već samo solidne i ako ima svoj dan može biti na našoj razini. Ostali su sve domaći dečki koji realno ne mogu parirati našim igračima, ali to ne znači da će biti lako i da smo unaprijed upisali pobjedu. Definitivno smo imali sreće kod ždrijeba, no to sve treba potvrditi na terenu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini