BOĆANJE

TRI ISTARSKA PRETENDENTA ŽELE NASLOV VRATITI NA POLUOTOK: Pula želi prvi državni naslov, Poreč se uzda u iskustvo, a Pazin bi mirnu sezonu mogao završiti iznenađenjem


Veselo će predstojeće fešte provesti momčadi u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice, a među njima i sva tri istarska predstavnika. Pula, Istra Poreč i Pazin među prvih su četiri na ljestvici, dok im se tu u sve miješa i aktualni prvak Zrinjevac, ali s puno manje snage nego li je to izgledalo sezonu–dvije unatrag

 

Nakon što je minulog vikenda odigran do kraja prekinut susret između Metkovića i Sokol Orbica (18:8), kompletirano je šesto kolo, posljednje u prvom dijelu Prve HBL, te će prvoligaške boće mirovati do 19. siječnja godine koja je pred vratima.

Premda je šest kola možda i premalo da se može nešto sa sigurnošću reći, ipak se naziru favoriti prvenstva, kao i putnici u niži rang. Što se tiče začelja, Lovran je još uvijek bez boda i ukoliko se ne desi čudo napustiti će ligu. Gorka je jesen bila i pretposljednjoj omiškoj Gorčini koja je upisala tek jednu pobjedu i to protiv Vargona, koji je također ove sezone za sada u nezavidnoj situaciji sa svega dvije pobjede u šest odigranih kola.

Puno veselije će predstojeće fešte provesti momčadi u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice, a među njima i sva tri istarska predstavnika Pula, Istra Poreč i Pazin, koji su u prvih četiri, dok im se tu u sve miješa i aktualni prvak Zrinjevac, ali s puno manje snage nego li je to izgledalo sezonu – dvije unatrag.

Velika prilika na Verudi

Najuspješniji među njima su boćari Pule, kod kojih je očigledno legao na mjesto sav potencijal, posebno u tehničkim disciplinama koje su bitne za pobjedu te ih imaju na kontu pet. Doživjeli su samo jedan poraz u Zagrebu od "vrtlara" u susretu koji je mogao slobodno i na njihovu stranu (14:12). Dočekat će tako Puljani Novu godinu na prvom mjestu, bodovno poravnati sa Zrinjevcem. Da su jaki pokazali su kod Gorčine na otvaranju prvenstva (8:18), potom kod kuće protiv aktualnih viceprvaka Sokol Orbica (20:6), a zatim su uzeli bodove Istri Poreč (18:8), te u zadnjem susretu jeseni kod kuće protiv Bistona (16:10). Tu je i pobjeda za "zelenim stolom" (26:0) protiv Pazinjana, nakon što je taj susret prekinut u Pazinu i kasnije izazvao oprečna mišljenja oko svega. Pišu se na koncu bodovi kako je odlučeno, no, ruku na srce, do tih bodova bi vjerojatno Puljani i bili došli da se igralo do kraja.

- Odlično smo odradili ovih prvih šest kola i svakako da godi biti na čelu kolone najboljih klubova u Hrvatskoj. Pokazalo se da smo ove sezone puno stabilniji u igri. Puno treniramo, motivirani smo i željni pobjeda te dolazi polako do izražaja naša neosporna kvaliteta. Imamo, usudio bih se reći, najbolje brzince u ligi, a i svi igrači igraju na vrhunskoj razini, tako da su ovakvi rezultati potpuno zasluženi. Mogla je biti još ta jedna pobjeda, ali nismo u Zagrebu kod Zrinjevca iskoristili zadnju boću da riješimo susret u našu korist i prvi ih puta u povijesti pobijedimo na njihovom boćalištu. No, predstoji drugi dio kada ćemo im u Puli vratiti istom mjerom, rekao je voditelj pulskog prvoligaša Suad Zemunović.

Smiješi se, dakle, Puljanima prilika da, ako ovako nastave, ugledaju završni turnir za prvaka, kojeg su i domaćini. Ima se za odigrati još 12 kola, ali da je po njima, ne bi se prvenstvo bilo niti prekidalo sada kada su uzeli odličan zalet.

- Pauza prvenstva se uvijek može dvojako odraziti na igrače. No, godinu završavamo u pozitivnom nizu i puni samopouzdanje te sada, kada smo jedni od glavnih favorita lige, tinja velika želja za igrom i novim susretima kod svih igrača, kao i naših poklonika. Zato jedva čekamo da završi pauza i da nastavimo prvenstvo gdje smo stali i da što prije dođemo do cilja, naglašava Zemunović. (Mladen PILAT)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater