MUENCHEN

Srbić bez finala preče, Ude drugi nakon dvije od tri skupine na konju s hvataljkama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon što su na Europskom prvenstvu u Muenchenu svoj nastup odradili gimnastičari iz dvije od tri kvalifikacijske skupine jasno je kako aktualni olimpijski doprvak na preči Tin Srbić neće nastupiti u nedjeljnom finalu.

Srbić, koji u svojoj kolekciji medalja ima i svjetsko zlato i srebro te dva europska srebra, podbacio je u svom nastupu u prvoj skupini te za svoju izvedbu dobio 13,466 bodova. S tim rezultatom se trenutačno nalazi na 11. mjestu, a u finalu će nastupiti osam najboljih iz kvalifikacija.

U mnogo boljoj poziciji su naši vježbači na konju s hvataljkama, 36-godišnji veteran Filip Ude, olimpijski doprvak na toj spravi još iz Pekinga 2008., nakon dvije skupine nalazi se na odličnom drugom mjestu te će gotovo sigurno nastupiti u nedjelju u finalu. Ude je za svoju izvedbu dobio ocjenu 14,433, a bolji od njega dosada je bio samo Nizozemac Loran de Munck sa 14,566. Trenutačno pozcije koje vode u finale drže i ostala dvojica hrvatskih "konjaša",  mladi Mateo Žugec je šesti sa 13,833 bodova treći, a još jedan 36-godišnjak Robert Seligman sa 13,766 sedmi.

Vrlo loš je u svom nastupu na tlu bio Aurel Benović koji s ocjenom 12,133 trenutačno zauzima tek 58. mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum