NAJNOVIJENAJBOLJI SPORTAŠI BUJA

Sportska zajednica proglasila najbolje u 2018. godini: NAJVIŠE PRIZNANJA ZA USPJEHE U KICKBOXINGU

| Autor: Luka JELAVIĆ


Titulu najboljeg sportaša ponio je 10-godišnji Valentino Videc iz bujskog Kickboxing kluba, a za najbolju sportašicu proglašena je njegova sestra Anđelina Videc (13) iz istog kluba. Za najbolju mušku momčad proglašeni su seniori Nogometnog kluba Buje, dok je najbolja ekipa selekcija Ženskog rukometnog kluba Buje (2006. godište i mlađe)

U organizaciji Sportske zajednice Grada Buje, koja okuplja 15 klubova i udruga u raznim sportovima, proglašeni su najuspješniji sportaši, ekipe i sportski radnici u bujskom sportu u prošloj godini. Proglašenje najboljih sportaša pretvoreno je u svojevrsni festival bujskog sporta, predstavljen je niz sportaša i sportašica, naročito mladih. Rijetko su toliko priznanja za najuspješnije dobili mladi natjecatelji, a posebno su puno priznanja ponijeli mladi iz Kickboxing kluba Buje.

Brat i sestra Videc

Titulu najboljeg sportaša ponio je 10-godišnji Valentino Videc iz bujskog Kickboxing kluba, naročito za zlatnu medalju i prvo mjesto na Croatia Openu, na turniru s 555 natjecatelja iz 88 klubova iz šest država. Valentino je osvojio i zlatne medalje, uz titulu najboljeg kadeta, na Alpe Adria Openu u Puli, te na Istrian Chellengeru. Bilo je lani još nekoliko njegovih zlatnih medalja i titula.

Za najbolju sportašicu u prošloj godini proglašena je njegova sestra Anđelina Videc (13) iz istog kluba, dvostruka županijska prvakinja, najbolja natjecateljica među mlađim kadetkinjama na nekoliko međunarodnih i domaćih natjecanja. Za najbolju mušku momčad proglašeni su seniori Nogometnog kluba Buje, koji su prošle godine, kao prvaci županijske lige, izborili povratak u Četvrtu ligu, dok je najbolja ženska ekipa bila selekcija Ženskog rukometnog kluba Buje (2006. godište i mlađe), koju su vodili treneri Desi Pačarić i Kristijan Udovičić. Mlade rukometašice te selekcije već se natječu u velikom rukometu, u županijskoj ligi, gdje su jesenski dio završile na prvom mjestu.

Višković trener godine

Proglašene su i bujske sportske nade. Najbolja sportašica u mlađim uzrastima, bujska sportska nada je Marta Radešić iz Kickboxing kluba Buje, županijska prvakinja, uz nekoliko drugih važnih uspjeha. Među dječacima je bila veća konkurencija pa su s jednakim brojem bodova za najuspješnije mlade sportaše i sportske nade proglašeni županijski viceprvak Sebastian Pavatić iz Kickboxing kluba i najbolji strijelac U-9 selekcije NK Buje Diego Saina. Najuspješnija muško-ženska ekipa u mlađim uzrastima je ekipa Kickboxing kluba Buje (djevojčice i dječaci, kadetkinje i kadeti) koju čini 11 natjecatelja (5 dječaka i 6 djevojčica) od 7 do 12 godina. Za najbolju mušku ekipu u mlađim uzrastima proglašena je ekipa juniora NK Buje, županijskih prvaka u prošloj sezoni.

Za trenera godine proglašen je Dalibor Višković, trener NK Buje, dok su za sportske radnike godine proglašeni Aleksandar Čeko (KBK Buje) i Ivan Brečević (NK Buje). Nagradu za životno djelo dobio je Ibrahim Ibro Muharemović, nekadašnji nogometaš i dugogodišnji trener, koji je svoje znanje prenosio nizu nogometaša i ekipa, najviše mladima u NK Buje.

Posebna priznanja

Posebna priznanja organizatora dodijeljena su Matiji Paniću (SRD "Istra" Buje), ženskoj rukometnoj ekipi OŠ Mate Balote Buje (voditeljica Nadija Srebrnić Bakić), te MRK Buje ’53 za dugogodišnju promociju rukometa u Bujama. Posebna nagrada za promicanje sporta i tjelovježbe od najranije životne dobi pripala je odgajateljicama Stojanki Ljuboja i Tamari Zoljan Gašparić (grupa Tići) iz Dječjeg vrtića Buje.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam