ZAGREB

SP u brzom šahu: Liren Ding i Hikaru Nakamura novi polufinalisti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon što je 17.-godišnji indijski velemajstor Nihal Sarin uvjerljivo sa 18-9 nadigrao Mađara Richarda Rapporta i plasirao se u polufinale 5. Svjetskog prvenstva u brzom šahu, na internetskoj stranici Chess.com odigrana su još dva četvrtfinalna susreta.

U prvom susretu između trećeg i šestog igrača sa svjetske rejting-liste – Kineza Lirena Dinga i Armenca Levona Aroniana, pobijedio je Ding s uvjerljivih 15-11. U prvoj seansi, u 90.-minutnoj igri u tempu od 5 minuta za cijelu partiju uz jednu sekundu dodatka Kinez je ostvario veliku prednost sa 6-3. U igri na 3 minute i sekundu dodatka slavio je s 5-3 i tako povećao prednost na nedostižnih 11-6. Minimalnom pobjedom 5-4 u igri na jednu minutu Aronian je samo ublažio poraz.
U drugom današnjem četvrtfinalnom dvoboju trostruki pobjednik ovog natjecanja Amerikanac Hikaru Nakamura uvjerljivo je pobijedio sedmog igrača sa svjetske rangliste Nizozemca Anisha Girija sa 18,5-10,5. Već u prvoj seansi, u 90.-minutnoj igri na 5 minuta uz 1 sekundu dodatka Nakamura je postigao prednost od 6-4, da bi u drugoj seansi, u 60.-minutnoj igri na 3 minute + 1 sekunda dodatka tu prednost još povećao pobjedom sa 7-3. I u trećoj seansi, u 30.- minutnoj igri na samo 1 minutu + 1 sekundu dodatka, Nakamura je bio bolji s 5,5-3,5, tako da je dobio meč  sa 8 bodova razlike!

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater