VESLANJE

Puljani sjajni na prestižnoj međunarodnoj regati u Sloveniji: LAURA LALIĆ OSVOJILA DVIJE ZLATNE MEDALJE, PUH I TERLEVIĆ DVAPUT BRONČANI

  Laura Lalić je, kao debitant u reprezentaciji, prvoga dana osvojila zlato u dublu s Riječankom Leni Baraba, da bi drugoga dana sjela u četverac, zajedno s Barabom, Riječankom Lanom Tucić i Dorom Balić iz Baranje, i ponovila uspjeh. Četverac, u kojem se nalaze Puh i Terlević, u kvalifikacijama je dominirao, ali je na cilj stizao treći u finalima

| Autor: Goran ROJNIĆ
Pulski veslači i treneri uoči polaska na Bled

Pulski veslači i treneri uoči polaska na Bled


Fenomenalan uspjeh ostvarili su članovi pulske "Istre" kao članovi hrvatske veslačke reprezentacije u juniorskoj konkurenciji na prestižnoj međunarodnoj Bledskoj regati, osvojivši četiri medalje, po dvije zlatne i brončane. Sjajna Laura Lalić osvojila je dvije zlatne medalje na Bledu, a Lovre Puh i Matej Terlević (sa Zagrepčanima Matejom Galićem i Svenom Thomasom Banovićem) u četvercu dvije brončane medalje.

gg

Leni Baraba i Laura Lalić

Laura Lalić je, kao debitant u reprezentaciji, prvog dana u dublu veslala s Riječankom Leni Baraba te pokorila konkurenciju. Drugoga dana Lalić je sjela u četverac, zajedno s Barabom te su im se pridružile Riječanka Lana Tucić i Dora Balić iz Baranje, i ponovila je uspjeh te na najljepši način debitirala za hrvatsku reprezentaciju.

Lovre Puh i Matej Terlević u četvercu bez kormilara, zajedno s Matejem Galićem i Svenom Thomasom Banovićem, prvog dana kvalifikacija ostvarili su najbolje vrijeme, da bi u finalu u cilj ušli s trećim prolaznim vremenom i osvojili broncu. Idućeg dana, u drugim kvalifikacijama za utrku četveraca, ostvarili su drugo najbrže vrijeme, ušavši u cilj odmah iza austrijske posade, ali su u nedjeljnom finalu ponovno došli treći, ovaj put iza dvije vrlo jake mađarske momčadi. Potvrdilo je to njihovu spremu u ovom prestižnom i jakom međunarodnom natjecanju, a ujedno ih usmjerilo na nove izazove. To su, prije svega, predstojeće državno prvenstvo koje će održati u Zagrebu početkom srpnja, a potom i Svjetsko prvenstvo koje će se održati sredinom srpnja u talijanskom gradu Vareseu.

Veslačica

Laura Lalić

Iako su se pripremali i nadali osvajanju zlatne medalje, ovaj put najsjajnije odličje ipak im je izmaklo. No, uspješno su učvrstili svoje mjesto u reprezentaciji za najveća ovogodišnja europska i svjetska natjecanja.

gg

Lovre Puh i Matej Terlević

- Prvi dan su bili stvarno teški uvjeti na jezeru, dosta je puhalo i bili su veliki valovi što nam je svima zadavalo dosta muke. Međutim, ono što je presudilo da se u prvom finalu nismo uspjeli više na postolju jest to što nismo skupno veslali, što bi rekli, nismo se polovili. U drugom finalu najveći utjecaj na lošije odrađenu utrku imao je pravac, odnosno "šaranje" po stazi. Kako bilo, nismo nezadovoljni, medalja je tu, a ovo nam je natjecanje bilo itekako dobar pokazatelj na čemu moramo više poraditi uoči državnog natjecanja, a pogotovo svjetskog gdje nas čekaju najbolje svjetske momčadi, rekao nam je po povratku s Bleda Matej Terlević.

Dodao je da su već sada svjesni da se moraju još uveslavati i da im predstoji još puno treninga što bi sve trebalo dovesti do toga da im se zacrtano i ostvari.

- Prije svega, iskreno vjerujemo da možemo, i da smo dovoljno jaki, konkurirati svjetskim timovima, a, osim toga, još nam predstoje i pripreme s reprezentacijom na Peruči početkom idućeg mjeseca što znači da imamo još vremena za uveslavanje i ispravljanje eventualno onoga što ne valja, zaključio je Terlević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini