veslanje

Ovaj vikend donosi juniorsko i kadetsko PH: Istarski klubovi očekuju berbu medalja

| Autor: Roberto CAR

Medalje očekujem od našeg juniorskog četverca Markulinčić, Biasiol, Alaber, Cigić koji će nastupiti u četvercu bez i sa kormilarom. Do medalja bi mogao i četverac na pariće mlađih juniorki u sastavu Grgorinić, Komparić, Macan, Ivančić, zatim četverac na pariće kadeta u sastavu Pamić, Markulinčić, Medica, Belci, kao i četverac na pariće kadetkinja u kojem će veslati Kalister, Pejković, Lalić i Haliti, kaže Elvis Orbanić, trener VK Istra Pula

 

Za veslačke klubove, koji u svojim redovima nemaju seniore, ovo je kruna sezone. Predstojećeg vikenda na Jarunu se održava prvenstvo Hrvatske u konkurenciji juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta. Odnosno, u onim uzrasnim kategorijama koje sačinjavaju glavninu članova istarskih klubova, rovinjskog Arupinuma, pulske Istre i Medulina.

Medulinci bez prve zvijezde

U najjačem istarskom klubu, Istri, ne skrivaju ambicije.

- Na prvenstvo idemo s 35 članova koji će tvoriti 17 posada. Očekivanja? Vjerujem da ćemo se u Pulu vratiti s pet do sedam medalja, rekao je trener Elvis Orbanić. - Medalje očekujem od našeg juniorskog četverca Luka Markulinčić, Biasiol, Alaber, Cigić koji će nastupiti u četvercu bez i sa kormilarom. Osim njih do medalja bi mogao i četverac na pariće mlađih juniorki u sastavu Grgorinić, Komparić, Macan, Ivančić, zatim četverac na pariće kadeta u sastavu Pamić, Markulinčić, Medica, Belci, kao i četverac na pariće kadetkinja u kojem će veslati Kalister, Pejković, Lalić i Haliti.

Medulinci će na Jarun otputovati bez prve zvijezde, reprezentativke Martine Kaić koja je zbog problema s leđima zaključila sezonu.

- Martina bi sigurno osvojila medalju, vjerojatno zlatnu, ali nismo htjeli forsirati. U Zagreb idemo s 18 veslačica i veslača, a vjerujem da možemo osvojiti dvije, tri medalje. Najviše nade polažem u dvojac bez juniora A u kojem veslaju Teo Ušić i Ivan Grgorović, rekao je Mladen Pavelić, trener Medulina.

Rovinjci nagrađuju početnike

S većim brojem veslačica i veslača put Zagreba kreću i Rovinjci.

- Vodimo 13 članova, većinom početnike koji su kvalitetno radili tijekom cijele godine i ovo im je nagrada za to. Teško je prognozirati koliko bi medalja mogli osvojiti, ali za jednu sam siguran jer naš četverac GIG kadetkinja B, u sastavu: Damuggia, Vudrag, Marušić, Maksimović s kormilarkom Badurina Tomić ima samo jedne suparnice, rekao je Nickol Udovičić, trener-veslač Arupinuma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater