VESLANJE

Hrvatski četverac 14. na Svjetskom juniorskom prvenstvu: Puljani Puh i Terlević nastup u Vareseu zaključili drugim mjestom u finalu C

| Autor: Roberto CAR
Lovre Puh i Matej Terlević

Lovre Puh i Matej Terlević


Pulski veslači Lovre Puh i Matej Terlević zaključili su nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Vareseu na 14. mjestu. Oni su bili članovi hrvatske posade četverca bez kormilara, sa Zagrepčanima Matejom Galićem i Thomasom Svenom Banovićem, koja je osvojila drugo mjesto u finalu C.

Odmah nakon finalne utrke hrvatski su veslači bili razočarani time što prethodno nisu izborili nastup u polufinalu koje im je pobjeglo za samo četiri desetinke, ali je razočaranost ubrzo zamijenjena veseljem kad su vidjeli vrijeme na semaforu. Hrvatski četverac je 2 km dugu stazu prošao za 6:11.70 minuta, dvije desetinke slabije o pobjednika finala C Australaca. To je ujedno i najbolji rezultat kojeg je ovaj čamac ostvario, a koliko vrijedi pokazuje podatak da je šestoplasirana Češka u finalu A imala vrijeme 6:12.41, dok je Srbija u finalu B veslala 6:12.32.

Tako su Puh i Terlević ovu bogatu sezonu u kojoj su se okitili brojnim medaljama na prvenstvima Hrvatske za seniore i juniore, okončali petim mjestom u Europi i 14. mjestom na svijetu. Time su postali novi članovi kuće slavnih Veslačkog kluba Istra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini