ZAGREB

Sisak je spreman za 53. Zlatnu piruetu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sve je spremno za sutrašnji početak 53. Zlatne piruete koja će se po prvi put u svojoj dugoj povijesti održati izvan Zagreba, jer će domaćin ovog velikog ISU Challengera biti će sisačka Ledena dvorana Zibel od 9. do 11. prosinca. 

Natjecanja će u četvrtak, s početkom od 10.30 sati, kratkim programom otvoriti klizačice. Nakon njih od 14 sati uslijedit će kratki programi klizača, za 18.30 sati predviđeno je svečano otvaranje, a dan će zatvoriti sportski parovi od 19.15 sati.

"Mi smo spremni. Ovo 53. izdanje Zlatne piruete svakako će ostati zapamćeno po tome što se po prvi puta održava u Sisku. Bez obzira na organizacijske izazove koji su stavljeni pred nas, kada smo u Zagrebu ostali bez Ledene dvorane Doma sportova, Hrvatski klizački savez i organizacijski odbor natjecanja sretan je što je u suradnji s Gradom Siskom te zahvaljujući gradonačelnici Kristini Ikić Baniček uspješno priveo kraju sve pripreme za ovo tradicionalno i jedno od najstarijih natjecanja u svijetu", rekla je direktorica natjecanja i glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza Melita Juratek Cipek.

"Prvoga dana nastupit će i hrvatski predstavnici, naš najuspješniji i najpoznatiji sportski par, Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru te klizači Charles Henry Katanović i Jari Kessler. Nažalost, naša najbolja seniorka Hana Cvijanović, zbog ozljede je morala otkazati nastup na ovogodišnjoj Zlatnoj pirueti", dodala je Juratek Cipek.

U Hrvatsku je stigao 31 klizač, 25 klizačica, 18 sportskih te 16 plesnih parova iz 28 zemalja svijeta. Posebno atraktivna bit će revija pobjednika koja će biti održana u subotu, 11. prosinca, s početkom u 20 sati.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Športsko rekreacijskog centra u Ledenoj dvorani Zibel i na recepciji Gradskog bazena po iznimnoj cijeni od 20 kuna za pojedinačnu dnevnu ulaznicu te 40 kuna za obiteljsku ulaznicu. Za reviju pobjednika ulaznica se prodaje po cijeni od 20 kuna pojedinačna, odnosno 40 obiteljska.

Sukladno propisima Stožera za civilnu zaštitu moguće je gledati natjecanje uz važeću Covid potvrdu, a vrijedi i PCR ili brzi antigenski test.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini