ZAGREB

Šah - Wesley dobio prvo poluvrijeme

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon tri dana i devet odigranih kola završen je prvi dio internetskog kombiniranog ubrzano-brzopoteznog turnira na kojem sudjeluje 10 vrhunskih svjetskih šahovskih velemajstora.

Pobjednik ubrzanog dijela turnira je američki velemajstor Wesley So, koji je posljednjeg dana postigao dvije pobjede uz jedan remi.

So je svladao Armenca Levona Aroniana i Indijca Pentalu Harikrishnu i uz remi s Rusom Ianom Nepomniačijem osvojio ukupno 13 bodova, jedan više od aktualnog svjetskog prvaka Magnusa Carlsena.

Naime, Carlsen je nakon pobjede nad Irancem Alirezom Firouzjom i remija s Amerikancem Jefferyjem Xiongom poražen od Rusa Aleksandra Griščuka, pa je zaostao u borbi za prvo mjesto.

Nakon devet kola ubrzanog turnira (pobjeda donosi dva, a remi jedan bod) u vodstvu je So sa 13 bodova, Carlsen ima 12, Nepomniači i Griščuk po 10, Harikrishna, Aronian i Nakamura po devet, Xiong sedam, Dominguez Perez šest, a Firouzja pet bodova.

Turnir se danas nastavlja odigravanjem dvokružnog brzopoteznog turnira s klasičnim načinom bodovanja.

Konačni poredak odredit će se na temelju zbroja osvojenih bodova. Nagradni fond je 250 tisuća dolara, a nagrade se kreću u rasponu od 50 do 10 tisuća dolara.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater