JEDRENJE

Regata JKU Stratos trening lige: MATIA STOJKOVIĆ I MATIJA DOBRIĆ NAJBOLJI

| Autor: Glas Istre
Stratosi u akciji

Stratosi u akciji


Jedriličarski klub Uljanik, zajedno sa svojim članovima, ove zime pokrenuo je "JKU Stratos trening ligu", seriju trening jedrenja na klupskim jurilicama Laser Stratos.

Jedinstvena je to sportsko-jedriličarska manifestacija, kojoj se može pridružiti veliki broj ljubitelja mora i jedrenja u Puli, nebitno da li su aktivni ili rekreativni jedriličari, da li su mladi ili već u godinama.

- Nakon dvije uspješno održane Stratos trening regate ljetos, odlučili smo pokrenuti jednom mjesečno jedriličarsko druženje tijekom cijele zime, kako bismo spremni za nove pothvate dočekali proljeće, kada će biti veliko finale lige, obrazložila je Petra Kliba, voditeljica projekata u klubu.

Prošle nedjelje prijavilo se 12 posada, klupskih članova i prijatelja. Jedrilo se u četiri kvalifikacijske grupe, repasaža, polufinala i finala. Predivan sunčan jesenski dan i odličan sjeverozapadnjak omogućili su uvjete iz snova. Regate su se mogle pratiti sa šetališta na poluotoku Verudela, ispred hotela Histrije. Najbolje su se u prvom trening danu snašli Matia Stojković i Matija Dobrić, koji su u finalnom plovu pred sam cilj za pola broda ušli prije drugoplasiranih Daria Klibe i Sandija Grabara. Trećeplasirani su prijatelji iz Opatije, miješana posada sa Danielom Mihelićem na kormilu i Ninom Denonom na floku. Prva trojka je osvojila vrijedne nagrade vinarije Marijan Arman.

Sljedeća trening regata zimske lige na programu je 15. studenog. Prijave su već otvorene putem online linka na klupskim stranicama. Liga će se voziti od listopada do ožujka, a 28. ožujka 2021. planirano je veliko finale. JKU Stratos trening liga i ma višestruku ulogu i značaj: svojim će doprinosom pomoći promociji jedrenja i JK Uljanik te u velikoj mjeri promovira pomorsku tradiciju, što je kulturološko nasljeđe i obilježje Pule.

Konačni rezultati: 1. Matia Stojković / Matija Dobrić, 2. Dario Kliba / Sandi Grabar, 3. Daniel Mihelić / Nina Denona, 4. Andrea Morović / Ivo Marangunić, 5. Luka Peruško / Doris Pilat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum