PREMIJERNI NASTUP ZA REPREZENTACIJU

PULSKI VESLAČI MATIJA MAREM I MATEJ TERLEVIĆ: Svaka je regata posebna, svaka je utrka priča za sebe, ali nositi dres reprezentacije, TO JE SAN SVAKOG SPORTAŠA

Prvi dan utrke bilo je već dosta teško i imali smo relativno slabije vrijeme, a drugi dan je utrka bila zahtjevnija, uz dosta lošu vodu, ali smo u konačnici postigli bolje vrijeme, rekao je Matej Terlević, član hrvatskog juniorskog četverca koji je na Bledskoj regati osvojio dvije bronce

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
VIŠE UTRKA ZAJEDNO NEGO TRENINGA - Hrvatski juniorski četverac

VIŠE UTRKA ZAJEDNO NEGO TRENINGA - Hrvatski juniorski četverac


Krajem prošlog tjedna, na predivnoj lokaciji Bledskog jezera održana je već poznata Bledska regata u organizaciji Veslačkog saveza Slovenije. U svom jubilarnom 65. izdanju okupila je mnoge europske reprezentacije jer je poznato da se upravo za ovu utrku odabiru juniorske i U23 reprezentativne posade. Ove je godine, otkazivanjem većine proljetnih regata, želja i potreba za natjecanjima bila još i veća. Prijavilo se, naime, rekordnih 589 natjecatelja iz 90 reprezentacija ili klubova iz 14 zemalja: Austrije, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Češke, Njemačke, Mađarske, Moldavije, Nizozemske, Srbije, Slovačke, Švicarske, Turske i Slovenije.

Relacija hotel - jezero

A hrvatske boje, prvi puta u dresu reprezentacije, branila su i dva pulska veslača iz VK Istra Matija Marem i Matej Terlević koji su se kući vratili s dvije brončane medalje, vidno zadovoljni i puni dojmova. Među Istranima našao se i njihov klupski kolega Lovre Puh, koji je ovaj put nastupao u kombinaciji sa zagrebačkim veslačima. Ovo jedinstveno iskustvo sudjelovanja na regati koja je tijekom dva dana natjecanja na jednom mjestu privukla čak 576 čamaca u 205 utrka, nije ih ostavilo ravnodušnim. Na ovom veslačkom natjecanju dali su tako Marem i Terlević svoj doprinos, i hrvatskom izborniku zasigurno otežali posao odabira i sastavljanja reprezentacija za svjetska i europska prvenstva koja slijede.

- Svaka je regata posebna, svaka je utrka priča za sebe, ali nositi dres reprezentacije i sudjelovati, rame uz rame, s reprezentacijama iz drugih, vrlo brojnih zemalja sudionica, bilo je posebno. To je san svakog sportaša! Zanimljivo je bilo gledati veslače iz drugih zemalja i znati da ćemo na vodi biti suparnici, ali izvan toga, dobro smo se zabavljali. Zbog pandemije nas nisu puštali vani, već smo nakon utrka mogli biti samo u hotelu i opet su nas kasnije vraćali na jezero. Moram naglasiti da smo se s dečkima iz Zagreba s kojima smo činili četverac, Karlom Hašpergerom i Matejom Galićem, super slagali i da smo se uspjeli super uveslati, unatoč toj udaljenosti Pule i Zagreba. Iskreno, zajedno smo imali više utrka nego treninga, a opet na kraju nam je izbornik čestitao, pohvalio nas da je sve bilo jako dobro i kako treba te da je iznenađen vremenom koje smo postigli, kaže Matej Terlević.

Dodaje kako je jezero posebna priča što se veslanja tiče u odnosu na more, ali i druga priča u odnosu na Jarun jer je bledsko jezero dublje i hladnije pa se teže vesla.

- Prvi dan utrke bilo je već dosta teško i imali smo relativno slabije vrijeme, a drugi dan je utrka bila zahtjevnija, uz dosta lošu vodu, ali smo u konačnici postigli bolje vrijeme i to zahvaljujući Hašpergeru koji je usred utrke zatražio da odradimo 20 bržih zaveslaja s više snage i tako smo na sredini utrke bili poravnati s druge dvije reprezentacije, Srbije i Švicarske, a u konačnici smo stigli treći. Prva je bila reprezentacija Srbije, a druga reprezentacija Švicarske. Mi smo ipak bili zadovoljni jer smo imali bolje vrijeme nego dan ranije. U konkurenciji su još bile i reprezentacija Austrije, i timovi koje su činili kombinacije veslača iz srpskih klubova i iz hrvatskih klubova, gdje je bio i naš prijatelj Lovre Puh, istaknuo je Matej.

Odlično iskustvo

Matija Marem se nadovezao rekavši kako su postigli odlične rezultate, ali je to bilo i očekivano i itekako zasluženo.

- Puno smo trenirali da bi došli do ovdje, bilo je tu puno odricanja, treniranja i uloženog truda. Prije Bleda treniralo smo intenzivno, pet tjedana bez prestanka, svaki dan po nekoliko sati i ovo je rezultat svega toga, uloženog rada i treninga. E sad, malo je reći da smo podigli nivo i da su nam sada želje sve veće pa ćemo se stoga sve više truditi da bi nam i rezultati i dalje bili sve bolji i bolji. Bledsko iskustvo nam je bilo odlično, dalo nam je da osjetimo tu jednu vrhunsku, pozitivnu atmosferu, a sada se fokusiramo na daljnje treninge i utrke, iako što će i kako biti dalje nije na nama već na trenerima. Stoga bih se ovdje svakako zahvalio i Elvisu Orbaniću i Petru Banovcu što su uvijek bili uz nas, što su nam pomagali i savjetima i podrškom, rezimirao je Marem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom