prvenstvo Hrvatske

VESLANJE Puljani predvode istarski tercet na Jarunu

| Autor: Roberto CAR
Lovre Puh i Matej Terlević

Lovre Puh i Matej Terlević


Regata je regata, ali prvenstvo Hrvatske je ono pravo. Za to se veslačice i veslači pripremaju cijele sezone. Za veliku većinu njih je, osim za reprezentativce, to špica sezone. A to je ono što će se od danas popodne, do nedjelje ujutro, održati na zagrebačkom Jarunu. U kakvom raspoloženju glavno natjecanje sezone dočekuju u tri istarska veslačka kluba, saznali smo razgovarajući s trenerima Elvisom Orbanićem (Istra), Mladenom Pavelićem (Medulin) i Nickolom Udovičićem (Arupinum). Pritom su se sva trojica ogradila jer se do posljednjeg trenutka neće znati tko će sve krenuti put Zagreba. Naravno, riječ je o epidemiološkim mjerama, odnosno o tome da su neki zbog samoizolacije morali otkazati nastup na prvenstvu za kojega su se tako naporno pripremali dobar dio sezone.

Strah i trepet

S najviše natjecatelja i s najvećim ambicijama od istarskog terceta u Zagreb kreću veslačice i veslači Istre. Već tradicionalno se pulski klub s državnih prvenstava vraća bogatiji za nekoliko medalja i ponekom titulom prvaka Hrvatske, a lani su članovi Istre "eksplodirali". Osvojili su povijesno treće mjesto kao klub, a klupske vitrine obogatili s rekordnih 13 medalja od kojih su četiri bile zlatnog sjaja.

- Vjerujem da će i ovom prilikom biti uspješni. Očekujemo sedam, osam medalja, odnosno par naslova prvaka Hrvatske, rekao je Elvis Orbanić, koji će na Jarun povesti 38 natjecatelja u rasponu od kadeta A do juniora A. - One najmlađe, kadete B, ne vodimo jer smo kao klub odlučili da su oni još premladi za nastup na državnom prvenstvu. Što se kandidata za osvajanje medalja tiče, tu se ističu Lara Komparić i Mia Konović u dvojcu bez juniorki A. Štoviše, njih su si dvije nedavnom pobjedom na Otvorenom prvenstvu Zagreba stvorile novi problem. Naime, druge su posade uvidjele da imaju veliki zaostatak za njima pa su "pobjegle" u druge discipline. Tako sad imamo tek tri prijave za tu utrku, a u dvojcu na pariće se prijavilo 12 posada. Osim njih, za medalje kandidiraju Konović, Jovanović, Šarić i Sarvan u četvercu na pariće kadetkinja, zatim Medica, Mačina, Markulinčić i Belci u četvercu na pariće juniora B, potom Marem, Terlević, Puh i Balać u četvercu bez juniora A te Marem i Bravar u dvojcu bez lakih seniora.

Novi kombi

Puljani su se, baš kao i Rovinjci i Medulinci, za prvenstvo pripremali nastupima na lokalni regatama i onim zagrebačkim, a nakon prvenstva Hrvatske slijedi još samo nastup na Limskoj regati, dok će u punom pogonu ostati tek potencijalni reprezentativci.

- Imamo trojicu kandidata za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u Munchenu u listopadu. To su Matija Marem, Matej Terlević i Lovre Puh, koji će to pokušati izboriti nakon ovog prvenstva, dodao je trener Istre. - Dobili smo klupski kombi kojeg smo kupili kroz crowdfunding kampanju i upravo ćemo sad s njim premijerno ići u Zagreb. No, prikolicu ćemo još voziti starim kombijem jer još nismo montirali kuku na ovaj novi koji je tek stigao.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter