NAJNOVIJEMARKO ČALIĆ

PULSKI BOKSAČ PRIPREMA SE ZA SVOJU OSMU PROFESIONALNU BORBU Zaželio sam se borbe, već dugo nisam bio u ringu

JEDVA ČEKA POVRATAK U RING - Marko Čalić (N. LAZAREVIĆ)

Trebao sam nastupiti na spektaklu u zagrebačkoj Areni, ali zadobio sam rupturu tetive lijevog ramena te sam se posavjetovao sa somatopedom Peharcem koji mi je rekao da mi ne bi preporučio da se borim, jer je riječ o ozbiljnoj ozljedi i ako je pogoršam, mogu si zakomplicirati cijelu karijeru, rekao je Čalić

Djelić boksačkog spektakla priređenog u zagrebačkoj Areni čiji je vrhunac bila borba između Filipa Hrgovića i Amira Mansoura, trebao je biti i Marko Čalić. Pulski profesionalac je početkom lipnja svladao Mađara Jozsefa Baratija prekidom u prvoj rundi i tako upisao svoju sedmu pobjedu u isto toliko borbi odrađenih "bez majice". Po njenom okončanju, 30-godišnji Čalić je konstatirao da je dobro što je sve brzo završilo, pa nije ni stigao osjetiti probleme s ramenom lijeve ruke koji ga muče već dulje vrijeme i koje namjerava tijekom ljeta sanirati. Tri mjeseca činila su se u tom trenutku sasvim dovoljna da zaliječi rame, pripremi se i u odličnoj atmosferi pred domaćim navijačima stigne do svoje osme profesionalne pobjede. No, zdravstvene tegobe ispriječile su se njegovim planovima i Čalić je morao otkazati nastup.

Ozbiljna ozljeda

- Sve je ukazivalo na najobičnije istegnuće koje je dovelo do upale i očekivao sam da će se ti problemi s ramenom sanirati mirovanjem. Plan mi je bio tijekom ljeta svakodnevno vježbati, ići na terapije i plivati, a boksačke treninge ostaviti po strani dok rame ne bude u potpunosti zaliječeno. Razmišljao sam čak i o opciji da nastupim pod blokadom, ipak je cijela priredba bila u Zagrebu i htio sam biti dijelom tog spektakla, uzeti injekciju i boksati, ali predomislio sam se kad mi se jednog dana na plivanju bol vratila. Štoviše, bila je sve jača i jača, otišao sam na magnetnu koja je pokazala rupturu tetive te sam se posavjetovao sa somatopedom Peharcem koji mi je rekao da mi ne bi preporučio da se borim, jer je riječ o ozbiljnoj ozljedi i ako je pogoršam, mogu si zakomplicirati cijelu karijeru - rekao je Marko Čalić, koji na kraju Arenu nije posjetio niti kao gledatelj. - Protivnik mi je trebao biti srpski boksač Đorđe Marković i kad sam odustao od borbe, odlučio sam ostati doma i cijelu priredbu pogledati na televiziji. Zaželio sam se borbe, već se dugo nisam popeo u ring i da sam to gledao uživo, samo bih se iživcirao što ne mogu boksati, pa je takva odluka bila najpametnija. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam