ISTRA 1961

Puljani traže proširenje igračkog kadra za nastavak sezone: Martin Franić prva opcija za gostovanje u Varaždinu PREUZIMA DESNI BOK

| Autor: Roberto CAR

Ne znam hoću li ja zamijeniti Grujevića u subotu. Pretpostavlja se, ali ništa to ne znači dok trener to ne kaže u svlačionici na sastanku. U našem načinu igre treba više ići prema naprijed, jer volimo imati posjed lopte i bek se mora stalno dizati gore. Mislim da to neće biti problem, rekao je Franić

 

Pulski je prvoligaš prijateljski ogled protiv drugoligaša s Krimeje baš odigrao - kao prvoligaš. Maksimalno ozbiljno, poštujući sve postulate igre kakvu zahtjeva trener Ivan Prelec sa suradnicima. Brzo prebacivanje lopte s jedne na drugu stranu terena tražeći slabu točku u suparničkom rasporedu, a sve kroz pas igru. Visokim presingom nastojalo se loptu osvojiti još ispred centra i potom započinjati novi napad. A kad se ukazala prilika, kao kod prvog gola, "sijevnula" je kontra iz koje su Puljani poveli preko Fintića. Tranzicija je zaštitni znak ovog sastava u kojem Prelec ponekad mijenja taktički raspored, ali uglavnom koristi "kostur" od 13-14 igrača. Sad će, silom prilika, zbog trećeg žutog kartona Marina Grujevića morati naći novo rješenje za poziciju desnog beka na gostovanju u Varaždinu, a tu se kao logičan izbor nameće Martin Franić.

Novi tandem

- Puno mi znači što sam protiv Orijenta odigrao svih 90 minuta, jer stvarno nisam dugo igrao, rekao je Franić. - Ove sam sezone u prvenstvu samo dva puta ušao i to u završnicama utakmica, po par minuta, tako da sam jedino u Kupu igrao. Stoga ovih 90 minuta puno znači za moju formu. Iskreno, ne znam hoću li ja zamijeniti Grujevića u subotu. Pretpostavlja se, ali ništa to ne znači dok trener to ne kaže u svlačionici na sastanku. Osjećam se dobro, naravno da se nedostatak minutaže osjeti, ali mislim da se to u ovakvim susretima može nadoknaditi. U svakom slučaju, dobro mi je došla ova utakmica.

Močinić i Franić bili su jedini igrači Istre 1961 koji su odigrali svih 90 minuta protiv Orijenta. Što znači da je Prelec želio točno vidjeti što ovoga trenutka može dobiti na terenu od njih dvojice. I vjerojatno ih ima u ozbiljnim razmišljanjima za ogled s Varaždincima. Stoga ga može radovati njihova igra i pristup susretu, uostalom kao i cijelog sastava.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini