ISTRA 1961

Puljani sutra dočekuju Šibenčane sa željom da im uzvrate za poraz na Šubićevcu. Mateo Lisica: Visoki presing i PAMETNA IGRA SU KLJUČ POBJEDE

  Šibenčani će se sigurno opet opredijeliti za kontre, no sada smo malo spremniji na to i znat ćemo kako im odgovoriti, a to je uz puno više trke i borbe. Visoki presing i pametna igra kojom ćemo osujetiti njihove kontre, to će biti ključ sutrašnje utakmice koju ćemo nastojati riješiti na zadovoljstvo naših navijača, rekao je Mateo Lisica

| Autor: Ivica CEROVAC
MATEO LISICA

MATEO LISICA


Koliko mladom igraču znači povjerenje trenera i minutaža koju mu ovaj daje u okruženju "velikih dečki", najbolje može potvrditi primjer Matea Lisica. Gonzalo Garcia je svog najmlađeg pulena ove sezone koristio u 14 utakmica, a kako je Lisici rasla minutaža na terenu, raslo je i njegovo samopouzdanje. U posljednje tri utakmice prije prvenstvene stanke, bio je jedan od najboljih u redovima pulskog prvoligaša, a u tom je ritmu nastavio i u U-19 reprezentaciji Hrvatske, s kojom je uspješno odradio prvi krug kvalifikacija za europsku smotru.

Desni bek

U sve tri utakmice odigrane u Karlovcu bio je starter i protiv Gibraltara se za 63 minute provedene na terenu upisao među strijelce, protiv Armenije je odradio 90 minuta i prikupio asistenciju, a i protiv Škotske je igrao od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka. Za razliku od Gonzala Garcije koji ga vidi na krilu, Josip Šimunić mu je namijenio ulogu desnog beka, a kao zanimljivost možemo izdvojiti činjenicu da je i pogodak i asistenciju upisao lijevom, svojom slabijom nogom. Pritom je i pokazao da je dobro usvojio zahtjeve koje je pred njega i njegove suigrače postavio urugvajski trener, jer je pogodak postigao na način da je visoko napao protivničkog igrača, oduzeo mu loptu i potom je s ruba kaznenog prostora poslao u mrežu.

- Sve je puno lakše kad momčad igra visoki presing i dobro se pozicionira. Najlakše se tako braniti, jer ako oduzmemo protivniku loptu na njegovih 30 metara ne moramo previše trčati za nazad, niti se moramo priključivati jer smo praktički već svi u napadu. A što se tiče lijeve noge, nastojim na treninzima što više raditi na njoj i rezultati se vide, rekao je Mateo Lisica, kojem su već na prethodnom reprezentativnom okupljanju iz stožera poručili da ga vide kao desnog beka. - U klubu nikad nisam igrao klasičnog beka u formaciji s četvoricom iza. Bio sam bek jedino kad smo igrali s trojicom stopera i branili se s petoricom igrača u zadnjoj liniji, pa mi je trebalo malo da se priviknem na tu poziciju te sam možda imao i neke krive procjene, no brzo sam sve pohvatao.

Mogu reći da mi čak i paše igrati desnog beka te mislim da mogu dobro odraditi sve ono što izbornik postavi pred mene. Vidi li me on i dalje na toj poziciji i računa li na mene u nastavku kvalifikacija, o tome u ovom trenutku, da budem iskren, ne želim previše razmišljati. Ne bih se volio ureknuti s nekakvim izjavama te mi je sada najbitnije da me zdravlje posluži i da u nastavku sezone u klubu imam što veću minutažu, jer će samim tim biti i veće šanse da me opet pozovu u reprezentaciju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum