NAJNOVIJEJEDRENJE

PULA DOMAĆIN OTVORENOG PRVENSTVA HRVATSKE ZA OPTIMISTE: U četvrtak otvorenje, u nedjelju podjela medalja

BRANI NASLOV - Lucija Škopac

Pulski Jedriličarski klub Uljanik Plovidba domaćin je Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju za klasu optimist. Od srijede do nedjelje Bunarina će biti u znaku jedrilica ove najmanje klase i tom se prilikom očekuje dolazak skoro 200 natjecatelja iz više desetaka klubova iz Hrvatske i inozemstva. Naravno, za naslov prvaka Hrvatske u konkurenciji dječaka i djevojčica, kao i u konkurenciji dječaka do 12 godina i djevojčica do 12 godina konkuriraju isključivo hrvatski natjecatelji.

Svečano otvorenje prvenstva održat će se u četvrtak u 10 sati na Bunarini, a start prvog plova predviđen je za četvrtak u 11 sati. Planirano je održavanje 11 plovova s time da je za pravovaljanost prvenstva dovoljno da se uspješno zaključe tri plova. Regata završava u nedjelju, a istog će se dana u popodnevnim satima, ispred klupskih prostorija Uljanik Plovidbe na Bunarini, održati i podjela medalja.

Zanimljivo je da naslove u Puli brane članovi istarskih klubova, Buba Pulek iz pomerskog Cliva i Lucija Škopac iz kluba domaćina, Uljanik Plovidbe. Naime, istarsko je jedrenje prošle godine bilo iznimno uspješno na prvenstvu Hrvatske klase optimist održanom u akvatoriju Postira na Braču. Buba Pulek okitio se naslovom prvaka Hrvatske, najbolja jedriličarka bila je Lucija Škopac, a najbolja jedriličarka do 12 godina bila je Lea Rakovac iz Vege. Pulek i Škopac su nedavno, u pratnji trenera Uljanik Plovidbe i reprezentacije Marka Zubana, nastupili na Svjetskom prvenstvu u Limassolu na Cipru. Pulek je bio 33. u najboljoj, zlatnoj skupini, dok je Škopac bila 52. u srebrnoj skupini. Organizatori napominju da tijekom prvenstva na Bunarini neće biti moguće parkiranje zbog velikog broja natjecatelja i njihovih jedrilica. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam