NAJNOVIJE


ISTRA 1961

PSIHA I KONCENTRACIJA GLAVNI PROBLEMI: Moramo pomoći jedan drugome, biti si međusobna podrška

| Autor: Roberto CAR
Igor Cvitanović (Danilo MEMEDOVIĆ)

Igrači su povučeni u sebe. Vladaju nesigurnost i apatija, prvenstveno zbog situacije na ljestvici. Svi ovi igrači su došli u Pulu s idejom da ovdje nešto više naprave i podignu si vrijednost. Međutim, to se zasad ne ostvaruje. Zato ćemo sad pokušati naći način kako da izađemo iz ove krize, jer nemamo vremena. Na utakmici moramo biti pozitivni i fleksibilni jedni prema drugima, rekao je trener Puljana

Igor Cvitanović krenuo je uzbrdicom u Puli. Na startu je doživio 0:3 domaći poraz od Gorice i odmah shvatio zbog čega se "zeleno-žuti" nalaze na pretposljednjem mjestu Prve HNL. No, već u prvom susretu pokazao je da ima jasnu viziju, da točno zna kako želi da mu momčad igra. Naravno, trebat će vremena da ga igrači slijede, da prihvate njegove ideje. Ipak, prvi su dojmovi pozitivni iz jednostavnog razloga što želi da mu momčad - igra.

- Zaista sam odlično primljen u Puli, i u klubu i od strane navijača. Prvi su kontakti zaista pozitivni. Naravno, bilo bi sve puno bolje da je prvi rezultat bio kvalitetniji, rekao je Igor Cvitanović, okrenuvši se detaljnijem pojašnjenju onoga što nije bilo dobro u ogledu s Goricom, odnosno, odmah je ukazao na krucijalan problem ove momčadi.

- Teško je analizirati situaciju nakon jedne utakmice, ali najvažnije je samopouzdanje igrača. A oni su ga izgubili. Posebno se ne znaju nositi kad krene neka negativa, bilo rezultatska, bilo u igri. Ne znaju se izvući iz toga. Psiha je tu veliki, glavni problem. I koncentracija. Nisu koncentrirani do kraja. Mi smo prva dva gola primili isključivo zbog pada koncentracije. Do 0:2 su gosti bili opasni samo iz prekida. Mi smo dominirali terenom, mi smo bili ti koji su vodili igru. Primljeni gol na kraju prvog poluvremena nas je "zakucao", a drugi je samo potvrdio ono što je ovdje dugo prisutno, a to je da nema nikoga tko će ovu ekipu izvući iz ponora u određenim trenucima igre. To moraju napraviti sami igrači na terenu. Moraju međusobno komunicirati, moraju imati više povjerenja jedni u druge. Onda će puno lakše pokazati vrijednost koju imaju. Moraju sami nekako srušiti tu barijeru. Ja ću im biti na raspolaganju da im pomognem, ali ako si igrači na terenu sami ne pomognu, teško da im netko drugi može pomoći.

U takvim situacijama se igrači na travnjaku obično okrenu lideru. Problem je što je ovo nova momčad, u kojoj se lider još uvijek nije iskristalizirao.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam