VARAŽDIN

Predstavljeni izbornici ženske i muške odbojkaške reprezentacije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski odbojkaški savez (HOS) predstavio je nove izbornike ženske i muške reprezentacije Ferhata Akbasa i Cedrica Enarda.

"Moj prvi dojam o ekipi je da zaista žele pobjedu i uspjeh. Ekipu čine odlične i vrijedne igračice stoga mi je iznimno zadovoljstvo biti izbornik. Polako se privikavaju na moju vrstu treninga te smo imali odličan protekli period adaptacije. Počinjemo s utakmicama Zlatne lige protiv Češke i Slovačke. Vrlo su blizu u poretku no svakako ćemo ih pokušati pobijediti kao i sve utakmice koje ćemo igrati u ovom ljetnom periodu," istaknuo je izbornik ženske odbojkaške reprezentacije Turčin Ferhat Akbas.

Ženska reprezentacija u Varaždinu će igrati 25. sa Češkom u 17 sati, a 28. svibnja sa Slovačkom također u 17 sati.

Hrvatska muška reprezentacija odradila je pripremne utakmice s reprezentacijama Slovenije i Srbije. Novi izbornik na klupi Dabrova, francuski stručnjak Cedric Enard na prvom predstavljanju je izjavio: “Vidio sam veći dio momčadi u Estoniji tijekom Europskog prvenstva. Igrali smo protiv njih i izgubili nakon teške borbe. Znao sam kakav mentalitet ima ova momčad. Imao sam priliku provjeriti momčad u prijateljskim utakmicama koje smo igrali u Srbiji, Sloveniji. Bilo je vrlo zanimljivo zato što su protivnici bili kvalitetni. Poboljšavamo se i rastemo ali uvijek ima mjesta za napredak, " kazao je Enard.

Muška reprezentacija utakmice Europske zlatne lige igrat će 25. i 26. svibnja s Ukrajinom u 19.30 sati, 28. svibnja s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom također u 19.30 sati. Final Four Europske Zlatne lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.

"Atmosfera je dobra, svi su pozitivni i očekuju od novih izbornika naučiti nove stvari. Mislim da smo pogodili s oboje stručnjaka koji su iznimno priznati treneri i predvodnici velikih klubova. Znanje koje imaju bez sumnje će prenijeti na reprezentaciju i donijeti neki novi iskorak uz podizanje kvalitete igre i zapaženiji rezultat. Ovim putem pozivam sve da dođu i pomognu nam u ostvarenju zadanih ciljeva," istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini