ZAGREB

Predsjednik Sabora izrazio sućut obitelji Orlanda Rivettija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u povodu smrti istaknutog hrvatskog sportskog novinara Orlanda Rivettija uputio je izraze sućuti njegovoj obitelji.

"Poštovana obitelji Rivetti, s tugom sam primio vijest da nas je napustio gospodin Orlando Rivetti. Molim vas da, uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze najiskrenije sućuti. Gospodina Rivettija pamtit ćemo kao jednog od najistaknutijih hrvatskih sportskih novinara, koji je u dugogodišnjoj novinarskoj karijeri bio vodeći kroničar brojnih sportskih događaja u Hrvatskoj," napisao je Jandroković.

"Svojom stručnošću, poznavanjem i promocijom brojnih sportova isticao se u hrvatskom sportskom novinarstvu te zbog toga bio zaslužno višestruko nagrađivan. Njegova strast prema sportu i visoko profesionalno izvješćivanje mogu biti primjer mnogim mlađim novinarskim naraštajima. Primite još jednom, poštovana obitelji Rivetti, izraze iskrene sućuti," stoji u brzojavu predsjendika Hrvatskog sabora.

Jedan od najpoznatijih i najuglednijih hrvatskih sportskih novinara preminuo je u nedjelju u Rijeci u 69. godini.

Rivetti je bio dugogodišnji kolumnist Novog lista, gdje se etablirao se kao vodeći kroničar sportskih događaja u Rijeci i na Kvarneru te kao jedan od najvažnijih komentatora nogometa i košarke na nacionalnoj razini. Rivetti je postao svojevrsni sportski i novinarski brend, radio je i u Jutarnjem listu i Sportskim novostima, a bio je i voditelj popularne emisije na riječkom Kanalu Ri. Izvještavao je s brojnih europskih i svjetskih prvenstava u nogometu i košarci, kao i s pet Olimpijskih igara.

Godine 1996. nagrađen i godišnjom nagradom Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) za pisano novinarstvo, a 2012. godine je dobio i nagradu za životno djelo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of