NAJNOVIJEPREKINUT TRENERSKI ANGAŽMAN U PODGORIČKOM OFK TITOGRAD

POVRATAK IGORA PAMIĆA U ISTRU: Divu iz Žminja u Crnoj Gori vratili BMW, ali je ostao bez pršuta!

(M. MIJOŠEK)

Zna se kako je to: čovjeka udaraju tamo gdje ga najviše boli, a moju izjava da me "peče" otuđeni pršut kradljivci su doslovno shvatili - vratili su auto, a zadržali pršut! Da sam kojim slučajem rekao da mi vrate auto, a zadrže "ponos istarskog čovjeka", vjerojatno bi mi sada rezali i "svirali violinu" po njemu, ali bi BMW bio negdje drugdje - rekao je kroz smjeh Pamić

S njim nikada nije dosadno, čak i kada se ništa ne događa. Doduše to je nemoguće očekivati jer je oko njega stalno gužva i mali milijun otvorenih tema. Pozitivnih i negativnih. Naš prvi poziv imao je upravo negativni predznak, ali se na kraju, prošlo je tek nekoliko dana, pretvorio u nešto sasvim suprotno. To se ne odnosi na njegov prekid suradnje s OFK Titograd, već na vijest koja je završila u rubrici crne kronike.

Divu iz Žminja Igoru Pamiću ukraden BMW terenac u Podgorici!!!

Taj je naslov "vrištao" u svim novinama i na svim portalima koji će prenijeti izjavu Pamića kako mu je ipak više žao istarskog pršuta, koji se nalazio u autu kada je otuđen s parkirališta. Pršut je bio prvoklasan. BMW je nekoliko dana poslije pronađen, no informacija o pršutu više nije bilo, kao što ih nema ni sada.

- Zna se kako je to: čovjeka udaraju tamo gdje ga najviše boli, a moju izjava da me "peče" otuđeni pršut kradljivci su doslovno shvatili - vratili su auto, a zadržali pršut! Da sam kojim slučajem rekao da mi vrate auto, a zadrže "ponos istarskog čovjeka", vjerojatno bi mi sada rezali i "svirali violinu" po njemu, ali bi BMW bio negdje drugdje - rekao je kroz smijeh Pamić.

Izjava koja je oduševila regiju zbog činjenice da Pamić nije bio ljutit već je zadržao smisao za humor i u teškim trenutcima objašnjava njegovu životu filozofiju.

Hrpa lima

"Ma auto je hrpa lima! Ne treba na to gledati kao na nešto presudno. Nažalost, kroz život mi se dogodilo puno gorih stvari od jedne krađe. Doživio sam puno veće traume koje te doslovno povuku na dno pa se nekako izdigneš iznad toga i ideš dalje. Dakle, ne treba to shvaćati kao nešto tragično, to su materijalne stvari koje dođu i odu". I pršut je materijalna stvar, ali i melem za nepce i dušu na koju Pamić gleda malo drugačije.

- Vraćajući se u petak iz Podgorice prošao sam nekoliko granica. Auto mi je vraćen, ali nedostaju njegovi papiri pa su me stalno vraćali i slali na neki drugi pogranični prijelaz, sve dok me konačno nisu pustili. Baš svugdje su me policajci i carinici dočekali sa simpatijama zbog izjave o pršutu - prepričao je Pamić povratak u Istru.

Nije otkrio odakle potječe hvaljeni pršut, ali bi ga vlasnik, ukoliko se otkrije, mogao brendirati i nazvati - "Div iz Žminja". Uspjeh zagarantiran.

Pamić je "čovjek iz raje", spontan, otvoren i izravan , svakome će dati ruku i popričati makar onako u prolazu. Još manje će odbiti društvo u kojem će se sasvim slučajno pronaći harmonika. No kada je u pitanju posao onda tu nema popusta za nikoga. Sav se unese u trening i obaveze odrađuje kako i dolikuje treneru njegovog renomea - profesionalno. Tako je bilo i u Podgorici. Većinu nogometnih pratitelja iznenadila je vijest da je napustio klupu "romantičara". Treće mjesto na kraju prvog djela i otvorena borba za naslov prvaka nisu sugerirali takav scenarij. Sam Pamić spomenut će privatne razloge zbog kojih više ne može biti trener i o kojima javno ne želi govoriti. Nije nezanemarivo da je postojala neusklađenost proljetnog igračkog kadra s njegovim ambicijama, ali i onim OFK Titograd.

- Nema se tu što nadodati ni oduzeti. Postojali su privatni razlozi takve moje odluke i o tome ne želim govoriti javno. Isto tako činjenica je da smo ostali bez pet prvotimaca, a nismo uspjeli osigurati njihove zamjene. U takvom sastavu bilo je nerealno očekivati da možemo ostati u utrci za naslov prvaka Crne Gore. Žao mi je što odlazim nedovršena posla, ali takav je život trenera, naučen sam na takve situacije, kaže Pamić. Nogomet u Crnoj Gori nije na nekoj osobitoj razini, no više od same kvalitete lige neugodno ga je iznenadila infrastruktura.

Slabija liga

- Ma naravno da je liga slabija od naše u tehničkom i taktičkom smislu no nije to ono najgore. Nije istina ni da su Crnogorci lijeni narod, barem takav dojam nisam dobio. Zamislite kada bi uz skromno nogometno znanje bili još i lijeni! Radi se , trenira se i postoji volja i želja za učenjem, to je neosporno. Veći problem kod njih je infrastruktura. Problem su stadioni. Izgledaju , barem većina njih, zapušteno i nimalo na prvoligaškoj razini. U takvim je okolnostima ponekad, ma koliko bio profesionalan , teško biti i motiviran , a da ne govorim o tome da se privuče poneki strani igrač kako bi podignuo kvalitetu lige. No dobro, vjeruje da će se i oni dizati, a meni je drago da sam doživio iskustvo više, naglasio je Pamić.

Na kraju, Crna Gora i nije ispala tako crna za Igor Pamića. Nekoliko mjeseci iskustva u poprilično čudnim nogometnim okolnostima, upoznavanje južnih susjeda u nogometnom, ali i ne nogometnom smislu, ipak s happy endom te odlična reklama za istarski pršut.

- Baš tako, uz primjedbu da istarskom pršutu uopće ne treba reklama. Dokaz je taj jedan što je zapeo u Crnoj Gori u kojem će uživati netko čiji podaci nisu poznati. (Boris VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam