ŠAH

Povijesni uspjeh vodnjanskih mladih snaga: Kadetkinje Vodnjana izborile državno finale

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
DRUGE U REGIJI ZAPAD - Kadetkinje ŠK Vodnjan

DRUGE U REGIJI ZAPAD - Kadetkinje ŠK Vodnjan


Proteklu je nedjelju u Rijeci odigrana šahovska Liga kadetkinja regije zapad za 2022. godinu. Nastupilo je ukupno pet ekipa: tri iz Primorsko – goranske i dvije iz Istarske županije.

Nakon odigranog kružnog Bergera od pet kola kadetkinje Šahovskog kluba Vodnjan postigle su povijesni uspjeh osvojivši drugo mjesto s osvojenih šest bodova, čime su izborile nastup na Finalu kadetske lige Hrvatske za 2022. godinu, koje će se održati u Crikvenici od 26. do 30. prosinca.

Ovim uspjehom vodnjanske kadetkinje su ušle među osam najboljih ekipa Hrvatske u ovoj godini, a ekipu su činile Ema Kvaternik, Luna Vukoja, Paula Milovac i Sonja Stanković. Pobjednice šahovske Lige kadetkinja regije zapad su kadetkinje Crikvenice, dok su treće mjesto osvojile kadetkinje Velog Vrha iz Pule u sastavu Marta Assad De Marco, Ana Mišan, Ema Ukotić i Mara Gortan koje su osvojile četiri meč boda.

Natjecanje je proteklo u sportskom ozračju, bez potrebe za ijednom sudačkom intervencijom, a sudački dio posla odradio je NA Dušan Pijanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter