NAJNOVIJEODBOJKA

POREČANKE VEČERAS DOČEKUJU MARINU KAŠTELA: Po bodove za ostanak u dvoboju bivših prvakinja

VRATILA SE NA PARKET - Emina Zahirović (M. MIJOŠEK)

Naravno da vjerujemo da možemo ostati u ligi. Marina Kaštela se sad pojačala s tri iskusne igračice i puno je jača. Ne znam da li očekivati i najavljivati pobjedu, budući da još ne znamo ni postavu s kojom nastupamo, ali možemo obećati da ćemo se boriti, rekla je tajnica Emina Zahirović koja se reaktivirala

Prošlog je vikenda započela druga faza prvenstva Superlige u kojem su odbojkašice Poreča u prvom susretu druge skupine 3:0 porazom u Vukovaru krenule u borbu za ostanak u elitnom društvu. Poraz ih je dodatno udaljio od direktne konkurencije te se sada nalaze u nezavidnoj situaciji jer zaostaju sedam bodova za odbojkašicama splitskih Brda i devet za Marinom Kaštela, dok su Vukovarke daleko odmakle i sigurne su u ostanak. Došao je tako Miodrag Stojaković sa svojim igračicama do ruba ponora i toga da su sada šanse za ostanak vrlo male. Male, koliko i u spomenutom susretu u Vukovaru koji je trajao manje od sat vremena.

- Nismo se unaprijed predale te smo pokušale pružiti što bolji otpor Vukovaru. No, radi se o protivniku koji spada u jače ekipe lige i da igraju u prvoj skupini, ne bi bilo nezasluženo. Poraz je stoga i očekivan, te sada treba krenuti dalje i u preostalim susretima pokušati izvući maksimum. Vjerujemo da se možemo izvući iz te neugodne situacije, rekla je Emina Zahirović koja je početkom sezone preuzela ulogu tajnika u klubu, ali se u nedostatku igračica morala ponovno aktivirati i pomoći kolegicama.

Kada je riječ o pomoći kolegicama, više od poraza uočljiva je činjenica da je Miodrag Stojaković imao samo osam igračica na raspolaganju u Vukovaru, pa je i Zahirović obukla dres iste boje kao i "normalne" igračice ne bi li uskočila na poziciju korektora ili primača – pucača. Mnogi su se stoga upitali zašto se ne koristi više igračice iz mlađih pogona, pa da ih barem bude dovoljan broj da se ne plaća kazna. (M. PILAT)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam