ISTRA 1961

POČELA REPREZENTATIVNA PAUZA Trener Ivan Prelec: Najbitnije je da nastavimo rudariti, rovati i kovati

| Autor: Ivica CEROVAC
Milivoj MIJOŠEK

Trebamo prihvatiti da je sve to sport koji stalno donosi neke drugačije, nepredvidive situacije i ovo će biti samo jedan test za nas, da vidimo jesmo li spremni ostati ustrajni u onome što radimo, ili nismo, rekao je Prelec

Nogometaši Istre 1961 reprezentativnu su pauzu, drugu u ovoj sezoni, dočekali kao sedmoplasirana momčad Prve HNL. Poput "zeleno-žutih", deset bodova u 11 odrađenih kola prikupili su i "farmaceuti", dok dvije posljednje pozicije, sa sedam bodova na svom kontu, zauzimaju Inter i Varaždin. Pogled na ljestvicu iz pulskog kuta bio bi puno ugodniji da su puleni najmlađeg prvoligaškog stratega dvije utakmice na "Drosini", u kojima su vodili s 2:1, uspjeli riješiti u svoju korist. No, protiv Slaven Belupa su u konačnici ostali praznih ruku, dok su protiv Intera stigli do boda, ali s njim teško da mogu biti zadovoljni.

- Dobro smo otvorili utakmicu s dvije opasne situacije koje nismo konkretizirali i nakon toga iz prvog prekida primili pogodak. Potom smo na momente uspijevali uspostaviti kontrolu i bili opasni prema naprijed te kreirali neke situacije, ali Inter nas je poprilično uspio umrtviti, kako to inače često zna napraviti. Bili smo izuzetno nestrpljivi i dosta smo lopti nepotrebno gurali u dubinu, bez da smo pripremili situaciju da to odradimo. Tu smo gubili kontrolu nad utakmicom, smatra trener Istre 1961 Ivan Prelec. - U svlačionici smo se malo presložili, odlično reagirali na startu drugog dijela, uspjeli preokrenuti rezultat i preuzeli kontrolu. U završnici smo svjesno gostima prepustili inicijativu i pritom se našli u nekoliko izuzetno dobrih situacija da im zaprijetimo iz tranzicije, koje nismo uspjeli dobro odraditi do kraja i tako potvrditi pobjedu.

Ne samo da Puljani nisu uspjeli potvrditi pobjedu, nego su i dopustili gostujućem golmanu da im u četvrtoj minuti sudačke nadoknade vremena zatrese mrežu i tako uskrati dva boda koja su, po prikazanom na terenu, u potpunosti zaslužili.

- Uvijek možemo raspravljati o padu koncentracije, naročito ako pričamo o 94. minuti, no moje je mišljenje kako je u ovoj situaciji u najvećoj mjeri odlučivao faktor sreće. Unatoč umoru koncentracija igrača bila je maksimalna, jer su znali da ukoliko uspiju raščistiti taj zadnji prekid, utakmica će biti gotova. No, dogodilo se da se lopta slučajno odbila tamo gdje se odbila, da ju je vratar zahvatio kako ju je uspio zahvatiti i da je ušla jedino tamo gdje je mogla ući, rekao je Prelec. - Ići sada analizirati točno kako se i zašto to dogodilo, svojevrsna je utopija i nakon toga možemo samo poludjeti. Trebamo prihvatiti da je sve to sport koji stalno donosi neke drugačije, nepredvidive situacije i ovo će biti samo jedan test za nas, da vidimo jesmo li spremni ostati ustrajni u onome što radimo, ili nismo.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini