Sezona počinje krajem lipnja

ODBOJKA NA PIJESKU Pula domaćin drugog turnira klupskog PH

| Autor: HINA

Na druženju s novinarima koje je u Zagrebu organizirao Hrvatski odbojkaški savez (HOS), najavljeno je kako bi sezona odbojke na pijesku u Hrvatskoj trebala započeti prvim turnirom klupskog prvenstva Hrvatske koji će se održati od 26. do 28. lipnja u Zagrebu.

- Klupsko prvenstvo će, iako bez gledatelja, omogućiti domaćim pjeskašima skromni kontinuitet u pripremama i natjecanju te priliku da izbore klupske plasmane i kriterijske rezultate. Samo prvenstvo se sastoji od tri turnira u seniorskoj kategoriji, tri turnira mlađih dobnih kategorija i Kupa koji će se igrati od kraja lipnja do kraja kolovoza u Zagrebu, Splitu i Puli, najavila je direktorica HOS-a Valentina Bifflin.

        I dok će se sezona odbojke na pijesku odigrati tijekom ljeta, još uvijek je neizvjestan povratak odbojkaških natjecanja u dvorani, no hrvatski reprezentativci svakodnevno treniraju i čekaju povratak uobičajenih klupskih i reprezentativnih obaveza. Hrvatski reprezentativci i reprezentativke Ema Strunjak, Lea Deak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Timofej Žukovski, Ivan Raič, Danijel Galić i Marko Sedlaček osvrnuli su se na razdoblje iza njih te na ono što ih tek čeka.

- Na početku epidemije je bilo dosta čudno i teško budući da je ova situacija nova za sve nas. Nas osam cura imale smo veliku sreću jer smo bile zajedno u jednoj zgradi i zajedno smo održavale formu, trenirale i pratile svoj program. Bilo nam je lakše jer nismo za to vrijeme bile same, izjavila je Ema Strunjak koju je epidemija zatekla u Perugiji, baš kao i kapetana hrvatske reprezentacije Žukovskog.

- Sezona nam je službeno završila 10. ožujka. Proglasili su prvenstvo bez pobjednika, također i u Ligi prvaka i Kupu. Prvog svibnja smo se obitelj i ja vratili u Hrvatsku i najbitnije je da smo zdravi i da možemo normalno nastaviti dalje, rekao je Timofej Žukovski.

Kalendar natjecanja odbojke na pijesku, klupsko PH, 1. turnir (Zagreb, 26 - 28. lipnja), 2. turnir (Pula, 10. - 12. srpnja), 3. turnir

(Split, 24. - 26. srpnja). Klupsko PH za kadete i kadetkinje (Pula, 28. - 30. kolovoza). (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter