ISTRA 1961

NOVI KURS "ZELENO-ŽUTIH" Igrači su skautirani i dovedeni jer se uklapaju u sliku nove Istre 1961

| Autor: Roberto CAR
Šime Gržan, Josip Tomašević, Mario Munivrana i Javier Moran (Neven LAZAREVIĆ)

Šime Gržan, Mario Munivrana i Josip Tomašević su igrači koje smatramo značajnim za naš projekt u Puli. Poznato je da ove sezone imamo manji klupski proračun i o tome moramo voditi računa tijekom pregovora s igračima koje želimo dovesti, pojasnio je sportski direktor Javier Moran način na koji su birana ova ciljano dovedena pojačanja

Jučerašnji dan u pulskom prvoligašu protekao je u predstavljanju pojačanja. S izuzetkom Adriana Fuentesa i Einara Galilee, koji su se u Pulu vratili na novu posudbu iz Alavesa, redove Istre 1961 zasad su pojačala tri igrača, Šime Gržan, Mario Munivrana i Josip Tomašević. Dva krila i stoper o čijem je dolasku u Pulu svoje viđenje iznio sportski direktor Javier Moran.

- Riječ je o trojici igrača koje smatramo značajnim za naš projekt u Puli. Gržana navijači našeg kluba dobro znaju, budući da je riječ o igraču koji se nakon dvije godine vratio u klub. Bio je omiljen i u svlačionici i među navijačima. Pratili smo ga i nakon što smo ga kontaktirali, vrlo smo se brzo dogovorili o suradnji. Želim mu zahvaliti što nam je dao "popust" tijekom pregovora, što samo pokazuje njegovu želju da se vrati u ovaj klub. Poznato je da ove sezone imamo manji klupski proračun i o tome moramo voditi računa tijekom pregovora s igračima koje želimo dovesti, pojasnio je Moran.

Sličan scenarij dogodio se i prilikom pregovora s Josipom Tomaševićem.

- Njega smo također dobro skautirali prije kontakta. Riječ je o još mladom igraču, ali igraču koji već ima iskustvo igranja i u slovenskoj i u hrvatskoj Prvoj ligi, a odigrao je i četiri utakmice u kvalifikacijama za europske kupove. To je igrač koji će nam pojačati središnji dio obrane, a baš kao što je bio slučaj i s Gržanom, i on je odabrao Istru 1961 uz financijsko odricanje.

Treći jučer predstavljeni igrač već je dulje vrijeme trenira pod paskom trenera Ivana Preleca.

- Mario Munivrana je profil igrača kakvog smo tražili zbog ozljede Arone Sanea. Krilni igrač, ljevak koji je u naš klub stigao iz Međimurja gdje se istaknuo u drugoligaškom prvenstvu. Ovo mu je prilika da se dokaže u prvoligaškom društvu, dodao je sportski direktor pulskog prvoligaša.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater