KAPA DO PODA MAJSTORI

NOGOMET PIŠE LIJEPE PRIČE: Josip Čondrić i Dominik Livaković kupili auto bivšem treneru

| Autor: Roberto CAR
NAJMANJE ŠTO SU MOGLI NAPRAVITI - Livaković i Čondrić s bivšim učiteljem i novim autom (www.rtl.hr)

Livaković i ja smo ostali u stalnom kontaktu s Željkom Nježićem - Dedom i znali smo da mu se onaj stari auto pokvario, onaj koji je bio stariji od nas dvojice, ali i da će brzo imati rođendan. Brzo smo se dogovorili i odlučili se za taj prigodan poklon, kupili smo mu Opel Corsu, rekao nam je Josip Čondrić

Krasan potez, koji je dobio zaslužen odjek u javnosti. Potez kojeg su samoinicijativno, i bez težnje za samopromocijom, povukli golman Istre 1961 Josip Čondrić i kolega mu na vratima Dinama i reprezentacije Hrvatske, Dominik Livaković. Potez kad su bivšem treneru Željku Nježiću Dedi kupili auto, donio je pozitivu. Donio je dašak onog istinskog, nepatvorenog sportskog duha. Dašak romantike iz nekih prošlih vremena. A sama ideja o tom poklonu - iznenađenju, stigla je spontano.

- Livaković i ja smo ostali u stalnom kontaktu s Dedom i znali smo da mu se onaj stari auto pokvario, onaj koji je bio stariji od nas dvojice, ali i da će brzo imati rođendan. Brzo smo se dogovorili i odlučili se za taj prigodan poklon, rekao nam je Josip Čondrić dok se vraćao u Pulu gdje je "zeleno-žute" jučer popodne čekao prvi trening nakon one šokantne utakmice s Goricom. - Poklopilo se da je sad bila reprezentativna stanka i da sam bio u Zagrebu, pa smo to lakoćom dogovorili i realizirali kako bi on i dalje mogao trenirati golmane u Veslačkoj.

Bivši trener dvojice sjajnih golmana, ali i velikih ljudi, bio je, dakako, ganut. Ne samo zbog vrijednog poklona, već i same činjenice da ga nekadašnji štićenici nisu zaboravili.

- Trenirao me otkako sam 2012. godine došao u Zagreb. Skoro četiri godine. Uvijek se prema nama ponašao kao da smo mu djeca. On je veseljak, pozitivac. Ostao nam je mentor i u stalnom smo kontaktu s njim. Razgovaramo o treninzima, o utakmicama, jer stalno prati sve naše nastupe, a uvijek ga pitamo i za "Baku". Ovaj poklon, Opel Corsa, najmanje je što smo mogli napraviti za njega. Zaslužio je to, on je legenda, pravi čovjek i trener. Sa 75 godina i dalje neumorno radi s djecom koja ga obožavaju. To sve govori o njemu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater