SYDNEY/SEUL

Nogomet: Australci i Korejci podizanje dobne granice za nastup na OI

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Australski i Južnokorejski nogometni savezi zatražili su od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) podizanje gornje dobne granice za nastup na nogometnom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. sa 23 na 24 godine kako bi igrači koji su izborili nastup na Igrama mogli na njima i sudjelovati.

Kako su se Igre trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine, na njima su mogli nastupiti nogometaši rođeni nakon 1. siječnja 1997. uz po tri starija igrača.

"U našu smo olimpijsku momčad uložili mnogo truda i novca. Gradili smo ju dugo i ne bi bilo pošteno da većina igrača na kraju ne bi mogla ostvariti svoj san o nastupu na Igrama" izjavio je izvršni direktor Australskog nogometnog saveza (FFA) James Johnson.

"Željeli bismo vas zamoliti za poduzimanje koraka koji bi osigurali nastup igračima koji su osigurali plasman na Olimpijske igre", stoji u pismu Korejskog nogometnog saveza (KFA) MOO-u.

Južna Koreja je nastup u Tokiju izborila u siječnju ove godine osvojivši naslov azijskog prvaka za igrače do 23 godine pretežo se oslanjajući na igrače rođene 1997. godine.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater