OBERSTDORF

Njemački dio novogodišnje turneje bez gledatelja, a u Austriji prodaju ulaznice

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na prve dvije postaje novogodišnje turneje četiri skakaonice, u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, neće biti gledatelja jer zbog pooštrenih mjera protiv koronavirusa u Bavarskoj sve profesionalne sportske priredbe moraju se odvijati pred praznim tribinama. 

"Nažalost, nova uredba bavarske vlade ne daje nam manevarskog prostora. To je velika šteta jer smo posebno za novogodišnju turneju razvili odličan koncept zaštite", kazao je Florian Stern, glavni tajnik natjecanja u Oberstdorfu, koje je na rasporedu 29. prosinca, dok će u Garmischu skijaški skakači natjecati se prvog dana Nove godine.

Organizacijski odbori u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu kupcima će vratiti cjelokupan iznos novca za prodane ulaznice.

 Ako bi se mjere protiv koronavirusa u Bavarskoj ublažile, organizatori su kazali da bi bili u stanju hitno reagirati. "To ne očekujemo, ali vrlo smo prilagodljivi i trebalo bi nam nekoliko sati da bi mogli početi prodavati ulaznice", rekao je Michael Maurer, glavni čovjek druge postaje u Garmisch-Partenkirchenu.

Što se tiče austrijskog dijela turneje, Innsbruck (4. siječnja 2022) i Bischofshofen (6. siječnja), još nema odluke o tome hoće li moći navijači biti na tribinama, ali u Innsbrucku i Bischofshofenu ulaznice i dalje prodaju. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini