Ostaju bez pehara

NIŠTA OD PULSKOG NASLOVA: Pioniri Istre 1961 neće biti proglašeni prvacima

| Autor: Goran ROJNIĆ
www.istra1961.com

www.istra1961.com


Te lige nisu završene, već su prekinute, tako da tu nema prvaka. I to su pogrešne formulacije, ne može netko biti prvak kada je liga prekinuta. Tako da to službeno nisu niti Istra 1961 u pionirima, niti Dinamo u kadetima. Ti su klubovi vodeći, treba im čestitati na sjajnim rezultatima, ali ih se ne može proglasiti prvacima. Kao što Šibenik nije prvak Druge lige, rekao je povjerenik natjecanja Josip Brezni

Iako se i sam klub oglasio na društvenim mrežama obznanivši da su zbog prekida prvenstva osvojili naslov, pioniri Istre 1961 ipak neće biti proglašeni prvacima Hrvatske za ovu sezonu. Kao što smo oprezno pisali prilikom donesene odluke Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), i titulirali ih najboljom pionirskom momčadi u državi te da su za nas prvaci jer su odoljeli najvećim hrvatskim klubovima i prekid sezone dočekali na liderskoj poziciji, tako je sada potvrđeno i jasno da povijesni naslov neće sletjeti na "Drosinu". Jednako tako kadeti Dinama i juniori Hajduka neće biti proglašeni prvacima.

- Te lige nisu završene, već su prekinute, tako da tu nema prvaka. I to su pogrešne formulacije, ne može netko biti prvak kada je liga prekinuta. Tako da to službeno nisu niti Istra 1961 u pionirima, niti Dinamo u kadetima. U juniorima je specifična situacija, mi moramo UEFA-i predložiti predstavnika za Ligu prvaka najkasnije do 3. kolovoza, do kada nam je rok i za seniorske momčadi, izjavio je medijima povjerenik Prve HNL mladih Josip Brezni, otklonivši sumnje u bilo kakav drugačiji rasplet. - Gledajte, Dinamo u kadetima ima 10 bodova prednosti nad Rijekom, a do kraja ima još osam kola. Prvenstvo je prekinuto i nigdje ne piše da su oni prvaci. Kao niti Istra 1961 u pionirima. Nažalost, takva je situacija. Ti su klubovi vodeći, treba im čestitati na sjajnim rezultatima, ali ih se ne može proglasiti prvacima. Kao što Šibenik nije prvak druge lige. Šibenik kojem pozicija na tablici osigurava plasman u prvu ligu, ako naravno dobiju licencu. Ali, oni nisu prvaci druge lige.

Samim time Istra (pioniri), Dinamo (kadeti), pa ni Šibenik (Druga liga) neće na kraju sezone dobiti pehare koji će se dijeliti isključivo za Prvu HNL i Kup Hrvatske za seniore.

Brezni pojašnjava da sve buduće odluke nemaju apsolutno nikakve veze s njim kao Povjerenikom za natjecanje. Prvenstvo je završeno odlukom Izvršnog odbora HNS-a i on mora napraviti izvještaj o završetku natjecanja i proslijediti ga Natjecateljskoj komisiji, pa će sve ići u daljnju proceduru.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater