NAJNOVIJEGLADIJATOR FIGHT NIGHT 23. VELJAČE U PATTINAGGIJU

Nastupaju sedmorica "trojanaca" i jedan Porečan

(D. ŠTIFANIĆ)

Jedino što očekujem od njih je da daju najbolje od sebe. Ako pružiš dobar meč i izgubiš, izići ćeš iz ringa zadovoljan, možda čak i zadovoljniji nego ako pobijediš nakon lošeg meča, rekao je Zelg Galešić, trener Trojana i "matchmaker" ove priredbe

 

U prostorijama Automat kluba Senator - Stella održana je konferencija za novinare kojom je najavljena međunarodna borilačka priredba "Gladijator Fight Night 3" a koja će se održati 23. veljače u Pattinagiju u režiji Tomislava Markulina i Zelga Galešića, pod pokroviteljstvom Grada Pule. Markulin je predsjednik Udruge Legija, koja se bavi promicanjem borilačkih sportova te je glavni organizator priredbe. Galešić, proslavljeni bivši borac koji je sada trener pulskog Trojana, njen je "matchmaker", odnosno osoba zadužena za "fight card" nadolazeće borilačke poslastice.

Četiri profesionalne borbe

Priredba će započeti u 20 sati i sadržavat će 11 borbi, šest po MMA i pet po K1 pravilima. Krenut će se s amaterskim, nastaviti s poluprofesionalnim, da bi vrhunac za ljubitelje povišenog adrenalina stigao s četiri završne profesionalne borbe. Nastupit će borci iz Maroka, Egipta, Moldavije, Turske, Albanije, Italije i, naravno, Hrvatske. Među njima će prednjačiti članovi pulskog Trojana, njih sedam, a uz "sedmoricu veličanstvenih", istarske će boje braniti i Amel Dizdarević, član porečkog Kinga.

- Oni koji su dobro trenirali dobro će i proći, a oni drugi dobit će po nosu. To jednostavno tako ide, slikovito je Zelg Galešić odgovorio na pitanje o onome što očekuje od svojih pulena. - Svi su dobili opasne protivnike i očekuju ih zahtjevne borbe tijekom kojih će se morati pridržavati pravila i slušati savjete iz kuta. To će im olakšati put do pobjede, do koje nitko od njih definitivno neće lako stići. Jedino što očekujem od njih je da daju najbolje od sebe. Ako pružiš dobar meč i izgubiš, izići ćeš iz ringa zadovoljan, možda čak i zadovoljniji nego ako pobijediš nakon lošeg meča. Ono što im želim su odlični mečevi u kojima će što više dignuti publiku na noge, a što želim da izbjegnu to su ozljede.

Publika i ozljede vjerni su pratitelji svijeta mješovitih borilačkih vještina.

- Zadnji je tjedan sparinga i to je najopasniji period za jednu ovakvu priredbu, jer sad su na repertoaru batine. Jednostavno, to je takav sport i ostaje mi samo da se nadam kako se fight card neće puno mijenjati, zaželio je Galešić, osvrnuvši se i na atmosferu koju očekuje u dvorani. - Imamo sreću da živimo u takvom gradu koji cijeni borilačke sportove, neovisno radi li se o boksu, kickboxingu ili MMA. U Puli se to uvijek pratilo i nikad nismo imali problema s odazivom publike te vjerujem da nećemo niti sada. Veliki broj ljudi u dvorani puno znači našim borcima, jer im daje dodatnu snagu i pomaže u nastojanju da naprave korak više u svojim karijerama.

Uzdanice Bažant i Mašović

Ovom prilikom glavne će Zelgove uzdanice biti Daniel Bažant i Marko Mašović, koji će odraditi profesionalne borbe po MMA pravilima. Bažantu će u kategoriji do 68 kg protivnik biti Albanac Enis Ahouli, a Mašoviću u onoj do 70 kg Zagrepčanin Denis Lovrić.

- Lovrić je borac koji dobro kontrolira borbu u parteru, a usto ima agresivnu "stojku" i Mašović će morati skratiti distancu. Ako uspije doći u poziciju da protivnika stavi na leđa, mom borcu pobjeda ne bi smjela izmaći. Što se tiče Bažanta, on za protivnika ima Albanca koji živi i radi u Italiji, odličnog hrvača koji je iskusniji od njega i usto mu po stilu borbe ne odgovara. No, ni u životu vam sve uvijek ne ide po mjeri, pa tako bude i u sportu. Bit će to korak više u njegovoj karijeri, bori se usto pred domaćom publikom koja će ga sigurno podržati i nadam se najboljem, zaključio je Galešić. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam