ZAGREB

MOO stipendira hrvatskog biatlonskog trenera

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) dodijelila je stipendiju hrvatskom biatlonskom treneru Dejanu Brajdiću (46) iz Brod Moravica.

Stipendija bi mu trebala omogućiti pohađanje posebnog biatlonskog tečaja pod nazivom “Training in Biathlon - Sport Specific (IBU) - Level 1 Course”, za što ga je predložila Međunarodna biatlonska unija (IBU), a HOO prihvatio prijedlog i podržao sudjelovanje našeg trenera u predmetnom programu.

Tečaj u trajanju od 200 sati održava se online i klasičnim načinom tijekom šestodnevnih kampova počevši s prvim tjednom krajem ovoga mjeseca u njemačkom Ruhpoldingu. Drugi tjedan uslijedit će u listopadu, a završnica tečaja je u ožujku 2023. godine.

U skladu sa sporazumom Olimpijske solidarnosti MOO-a o stipendiji "Olympic Scholarships for coaches Agreement", koji su potpisali trener Brajdić i odgovorna osoba iz HOO-a, Olimpijska solidarnost MOO-a rješavat će troškove izravno s IBU-om, za što dio potpore iznosi 8.000 američkih dolara. 

Olimpijska solidarnost MOO-a na ovaj način izražava potporu razvoju biatlona u našoj zemlji te se nada kako će stipendija u ovim izazovnim vremenima biti od velike koristi našem istaknutom biatlonskom treneru. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom