LAUSANNE

MOO: Gianni Infantino među novoizabranim članovima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino našao se među trojicom novih članova Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koji su u petak izabrani na 135. zasjedanju najvišeg sportskog tijela u Lausannei.

Za talijanskog Švicarca su glas dala 63 od 79 članova MOO-a s pravom glasa, troje glasača je bilo suzdržano, a 13 ih je bilo protiv.

FIFA od 2015. nije imala svog predstavnika u Međunarodnom olimpijskom odboru, otkako je bivši, suspendirani predsjednik Sepp Blatter napustio i tu dužnost na kojoj je bio od 1999. godine.

Uz Infantina, novim članovima MOO-a postali su Amerikanac David Haggerty koji obnaša dužnost predsjednika Međunarodne teniske federacije (ITF) te predsjednik Japanskog olimpijskog odbora i olimpijski pobjednik u judu iz 1984. Yasuhiro Yamashita.

Prije početka zasjedanja predviđalo se da će među kandidatima za mjesto u MOO-u biti i predsjednik Međunarodne atletske fedaracije (IAAF) Sebastian Coe, ali se pred članovima MOO-a njegova kandidatura nije našla.

"Za Sebastiana Coea vrata ostaju otvorena u Tokiju", izjavio je predsjednik MOO-a Thomas Bach, najavljujući tako da bi se Englez mogao naći među kandidatima na sljedećem zasjedanju Skupštine MOO-a koje će biti održano u srpnju, uoči otvaranja Olimpijskih igara 2020.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini