NAJNOVIJEFIFPro:

Modrić, Rakitić, Lovren, Vrsaljko i Mandžukić u užem izboru za najbolju momčad


Međunarodno udruženje profesionalnih nogometaša FIFPro, u suradnji s Fifom, objavilo je u ponedjeljak popis 55 nogometaša koji su ušli u uži izbor za najbolju momčad 2018. , a na njemu su se našli i hrvatski reprezentativci Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić.  

Najbolji igrač Europe i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, kojeg je FIFA uvrstila na skraćeni popis za najboljeg nogometaša svijeta i koji je na svjetskom prvenstvu proglašen najboljim igračem, našao se na popisu FIFPro-a šesti put i četvrti put zaredom. Među 11 najboljih izabran je 2015., 2016. i 2017. Osim njega među veznjacima je nominiran i Ivan Rakitić koji se vratio na popis nakon 2015. i 2016. 

Među 20 braniča koji su dobili najviše glasova da se nađu na ovom popisu po prvi put su i hrvatski reprezentativci Dejan Lovren i Šime Vrsaljko. Povratnik među nominiranima je i napadač hrvatske reprezentacije Mario Mandžukić koji se zadnji put na ovom popisu našao 2013.

Talijanski vratar Gianluiggi Buffon i Portugalac Cristiano Ronaldo koji su prošle godine izabrani među 11 najboljih pojavili su se na svakom širem popisu 55 igrača od sezone 2004./2005. otkako je FIFPro bira najbolju momčad sezone. Oko 25.000 profesionalnih nogometaša iz cijeloga svijeta bira najbolju momčad sezone koju čine jedan vratar, četiri braniča, trojica veznih igrača i trojica napadača. (H) 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam