ZAGREB

“Kraljice šoka“ otputovale na HEP Croatia Cup

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je u Poreč gdje će od 14. do 16. travnja nastupiti na HEP Croatia Cupu.

Hrvatske rukometašice neće ovaj mjesec igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo jer su ga izborile senzacionalnom broncom u Danskoj, ali će se ipak okupiti na prijateljskom turniru HEP Croatia kup u Poreču.

"Kraljicama šoka" u goste dolaze aktualne svjetske prvakinje Nizozemke i bivše svjetske prvakinje Brazilke. Bit će to vjerojatno, najjači trunir na svijetu u ovom tjednu okupljanja nacionalnih reprezentacija.

Hrvatska nažalost, neće biti kompletna. Izbornik Nenad Šoštarić još je u karanteni, baš kao i tri vrlo važne igračice - Larissa Kalaus, Paula Posavec i Korina Karlovčan. Zbog toga je naknadno pozvana Kristina Plahinek iz ŽRK Umaga. Reprezentaciju će voditi prva suradnica izbornika, Snježana Petika.

Najvažnija je vijest povratak kapetanice Ivane Kapitanović nakon teške ozljede koljena, zbog koje nije bila u ekipi u pohodu na europsku broncu.

"Predivno mi je ponovno biti tu. Uvijek mi je lijepo doći u reprezentaciju, atmosfera je uvijek predivna," kazala je Kapitanović.

"Iza mene je težak period. Sve novo mi je bio novi izazov, a oko malih sitnica sam bila sretna, prvo kad sam počela šetati, pa trčati, a kad sam počela trenirati, onda sam bila najsretnija. Imala sam sve pod kontrolom, znam sve što se događalo, iako nisam bila prisutna. Mislim da će nam odlično doći HEP Croatia Cup jer igramo s jakim reprezentacijama, tako da ćemo sad vidjeti u kakvom smo stanju nakon Europskog prvenstva," dodala je vratarka Metza.

Hrvatska otvara turnir 14. travnja protiv Nizozemske u 20.00 sati, dan kasnije u 18:00 sati igraju Brazil i Nizozemska, a 16. travnja je ogled Hrvatske i Brazila u 20.00 sati.

"Sretna sam štmo se ponovo okupile i što ćemo igrati utakmice jer me uvijek veseli igrati s ovom ekipom. O Brazilu ne znamo puno jer nismo nikad igrale protiv njih. Znamo da puno cura igra u Europi i da igraju brz rukomet. S Nizozemskom smo igrale, ali ne znam u kojem će sastavu sad doći. Tako da mislim da će obje utakmice biti jake. Mi ćemo kao i uvijek dati sve od sebe, to je ono što možemo obećati," dodala je Dora Krsnik.

Popis reprezentativki:
Tea Pijević (Alba Fehervar)
Lucija Bešen (Lokomotiva)
Ivana Kapitanović (Metz)
Andrea Šimara (Lokomotiva)
Kristina Plahinek (Umag)
Tena Japundža (Lokomotiva)
Nikolina Zadravec (Podravka)
Nataša Miočinović (Umag)
Katarina Ježić (Siofok)
Ana Debelić (Astrahanočka)
Ćamila Mičijević (Metz)
Ema Guskić (Bjelovar)
Marijeta Vidak (Fleury Loriet)
Dora Kalaus (Lokomotiva)
Dora Krsnik (Plan de Cuques)
Valentina Blažević (Magura Cisnadie)
Dejana Milosavljević (Podravka)
Stela Posavec (Lokomotiva)
Lea Franušić (Podravka)

HEP Croatia Cup - raspored utakmica
14.04.2021. (srijeda)
20:00h HRVATSKA - Nizozemska

15.04.2021. (četvrtak)
18:00 Nizozemska - Brazil

16.04.2021. (petak)
20:00h HRVATSKA - Brazil

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater