AUTOMOBILIZAM

Jubilarna 20. brdska utrka na stazi "Krajiška zmija": RADOLA POBJEDOM IZ CAZINA

| Autor: Miroslav KRPAN

Međunarodna brdska auto utrka "Velika nagrada Cazina 2019." u susjednoj Bosni i Hercegovini, obilježila je jubilej 20. godišnjice održavanja. Na startu se našlo 84 vozača iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Austrije, Slovačke i Slovenije. Utrka je bodovana za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, CEZ Historic, Prvenstvo Republike Hrvatske za sportska i turistička vozila, PH povijesnih vozila i Šampionat BiH.

Očekivanu pobjedu ostvario je Mađar Laszlo Szasz (Autoklub Dubrovnik racing) u formuli "Reynard Zytec F3000" što je još u slavljeničkoj atmosferi okrunio i popravljanjem vlastitog apsolutnog rekorda staze "Krajiška zmija" duge 3.870 metara, koji sada iznosi 2:08,687 minuta prosječnom brzinom 108,2 km/sat.

U grupi A "povratak otpisanog" koji je propustio dvije utrke ove sezone. Pobjednički se iz Cazina vraća Puljanin Saša Radola (AMK No Traction) koji je u "Hondi Civic TypeR" klase A8 osam sekundi bio brži od veterana Nike Pulića (AK Dubrovnik racing) koji je u klasi A7 vozio "Opel Adam R2".

Utrku je uspješno završilo 67 vozača, bilo je tehničkih kvarova, ali i izlijetanja srećom bez posljedica po vozače. Četvrto gostovanje PH na brdskim stazama ove godine izvan Hrvatske dogodit će se 1. rujna u Sloveniji na jubilarnoj utrci "25.GHD Petrol Ilirska Bistrica 2019.".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum