BOĆANJE

Jedini istarski predstavnici stigli do medalje na Svjetskom prvenstvu: BRUNO KRALJIĆ I RIA VOJKOVIĆ BRONČANI U MJEŠOVITOJ ŠTAFETI

| Autor: Boris VIDULIN
Bruno Kraljić, Ria Vojković i izbornik Vjeko Matetić (Foto IBS)

Bruno Kraljić, Ria Vojković i izbornik Vjeko Matetić (Foto IBS)


Na Svjetskom prvenstvu u boćanju održanom u Francuskoj, točnije u Martiguesu, proteklog tjedna Hrvatska boćarska reprezentacija pod vodstvom izbornika Vjekoslava Matetića i Čeda Vukelića osvojila je devet medalja i to zlato, tri srebra i pet bronci. Jedini predstavnici istarskih klubova, Bruno Kraljić (Istra Poreč) i Ria Vojković (Labin) osvojili su brončane medalje u disciplini mješovita štafeta.

Finale im je izmaknulo samo za jedan pogodak, od 58 izbačaja pogodili su 50 puta, dok su njihovi suparnici iz Italiji iz istog broja ubačaja pogodili boću više i plasirali se u finale.

U kategoriji do 23 godine Karlo Šaban osvojio je zlato disciplini pojedinačno klasično, Luka Gašpar srebro u disciplini precizno izbijanje te broncu u brzinskom izbijanju, dok su Karlo Šaban i Ivan Čorić došli do bronce u disciplini par klasično.

U kategoriji do 18 godina Filip Klarić ima srebro u disciplini precizno izbijanje, Lovro Šipek srebro u disciplini pojedinačno klasično te Lovro Šipek i Flip Klarić brončanu medalju u disciplini štafetnog izbijanja. U najjačoj kategoriji Marino Miličević osvojio je treće mjesto u disciplini brzinskog izbijanja.

Za vrijeme Svjetskog prvenstva održan je i kongres Svjetske boćarske federacije (F.I.B) na kojem se biralo vodstvo Svjetske organizacije za razdoblje 2021.-2025. Dva Hrvatska boćarska dužnosnika iz Istre izabrani su na važne funkcije.

Denis Peršić iz Galižane izabran je za dopredsjednika Svjetske boćarske federacije, a Boris Nadenić iz Savičente izabran je za glavnog čovjeka struke, predsjednika Sportske komisije Svjetske boćarske federacije, čime se još jednom pokazalo da je Istra jedna od najjačih regija kada je u pitanju boćanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini